Belföld, Hírek

Merkely Béla elmondta, miért az orosz vakcina mellett tette le a voksát

Mint arról korábban beszámoltunk, a napokban a Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla is megkapta a koronavírus elleni oltást.

 

 

 

 


Bár lett volna lehetősége az amerikai ellenanyagot is beadatni magának, úgy érezte, így egy üzenetet is tud közvetíteni az embereknek, és jelezni: az esetleges fenntartások alaptalanok az orosz oltás kapcsán. Mint mondja, első sorban bizalomnövelési célból választotta azt.

Elmondta továbbá azt is, hogy az oltás esetében százszoros az antitest mennyisége azokkal szemben, akik betegek voltak már, így beoltatni magunkat mindenképp hasznosabb, mint nem, legyen szó bármelyik vakcináról.

A KOVIDők által tartott, portfolio tolmácsolásában lehozott cikk kitér rá, hogy a beszélgetésen részt vett Jakab Ferenc virológus, a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumának vezetője is, aki Merkelyhez hasonlóan elárulta, hogy a jó vakcina az, amelyik elérhető, véd és megbízható is.

Professzorok egy asztalnál

Három elismert hazai professzor kerekasztal-beszélgetése az elhúzódó COVID-betegségről és a világszerte egyre több embert megbetegítő vírusmutánsokról.Az élő beszélgetést a KOVIDŐK, két nemzetközileg elismert szegedi kutató – dr. Horváth Péter informatikus és dr. Kintses Bálint biológus – nevével fémjelzett, hiteles és független tájékoztató csatorna szervezi.Vendégeink:Prof. Dr. Merkely Béla, kardiológus, a Semmelweis Egyetem rektora és a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia doktoraProf. Dr. Jakab Ferenc, virológus, a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumának vezetője, a PTE Természettudományi Karának tudományos dékánhelyettese, a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetőjeProf. Dr. Szekanecz Zoltán belgyógyász, immunológus, reumatológus szakorvos, a Debreceni Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora

Közzétette: KOVIDők – 2021. február 19., péntek

Kiderült továbbá az is, hogy húsz vakcina jár már a harmadik klinikai fázisban, és véleménye szerint minden ország olyan vakcinát gyárt, amiben jó, így például Kína nem meglepő módon a az inaktivált vírusra építő vakcináit helyezi előtérbe. Dicsérte a Pfizer/Moderna vakcináját is melyeknek alapja az mRNS-t képzik, egyben elmondta, hogy a jelenlegi tudásunk alapján nem kell tartani a kínai vírustól, sőt, ez akár erősebb védettséget is adhat egyes, más technológiák alapján előállítottaknál.

Jakab végül azt mondta, hogy aki nem oltatja be magát, az biztos átesik a fertőzésen, mert az új variánsok lényegesen, 70 százalékkal jobban fertőznek.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?