Belföld, Hírek

Teljesen leállítják sürgősségi ellátást a Honvédkórházban két napra

A drasztikus döntést az EMMI hozta meg, sőt már a határozatot is kiadták róla, indoklás azonban nincs.

 

 

 

 


Szeptember 11. 20:00-tól szeptember 13. 06:00-ig teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye – írta a Facebookon Kunecz Zsombor a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatára hivatkozva

Kiemelte, hogy a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik.

Kunecz bejegyzéséhez csatolt határozat szerint a leállásról maga az EMMI döntött. A határozatban azt azonban nem indokolták meg, hogy miért van szükség minderre. Kunecz szerint nem lehet véletlen az, hogy a leállás éppen az ekkorra időzített 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjével esik egy időbe.

– Tehát a Honvédkórház a lakosság ellátása helyett ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására fog átállni, amire szükség is lehet, tekintve a látogatók átlagéletkorát. Ahogyan a Budapesten és Pest megyében élőknek is szüksége lenne akut, sürgősségi ellátásra, amit a kijelölt kórházak nem biztos, hogy képesek lesznek átvállalni – írta posztjában Kunecz.

 

Mint a Blikk is megírta, arculcsapásként érte múlt csütörtökön a közvéleményt, hogy a tarthatatlan orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya. Egy nyilvánosságra került dokumentum szerint közvetlenül a vállalkozó orvosok bérvita miatti felmondása okozta a rendkívüli helyzetet.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?