Celeb / Híresség

Ilyen volt gyerekként és így fest most a szakállas nőként híressé vált Conchita Wurst!

Minden idők egyik legvitatottabb előadóművészét szinte senkinek sem kell bemutatnunk. Az osztrák Conchita Wurst 2014-ben robbant be a nemzetközi köztudatba, mikor a Dániában rendezett Eurovíziós Dalfesztivált ‘Rising Like a Phoenix’ című dalával megnyerte.

 

 

 

 

 


A legtöbben ezek után nem követték nyomon munkásságát és még kevesebben tudnak arról, hogy miként élt és nézett ki gyermek- és tinédzserkorában.

Cikkünkben az átváltozóművészeket meghazudtoló, transzvesztita énekes, Thomas Neuwirth (művésznevén Conchita Wurst) életét mutatjuk be képeken és a fontosabb eseményeken keresztül, időrendi sorrendben.

Az osztrák sztár 1988. november 6-án látta meg a napvilágot a felső-ausztriai Gmunden városában.

Szülei elmondása szerint fiuk teljesen hétköznapi volt szinte egész gyermekkorában.
Egyetlen fura hobbija volt csupán, mégpedig az, hogy alkalmanként édesanyja ruháit viselte, ám ennek a hóbortnak Thomas akkoriban még kizárólag az otthonuk falain belül hódolt csak.

Mikor elérte a tinédzserkort egyre több feminin vonást vett fel, mind kinézetében, mind viselkedésében.

 

 

 




 

 

 

A már akkor is különcnek számító fiatalember karrierje 18 éves korában kapott egy jókora löketet, 2006-ban ugyanis részt vett egy osztrák tehetségkutató műsorban, a Starmania-ban, ahol az előkelő második helyen végzett.

2007-ben csatlakozott a Jetzt Anders! nevű osztrák fiúbandához, ahol a magyar származású és azóta Magyarországon sikeres dalszerzőként ismert Johnny K. Palmer zenésztársa volt.

Az ikonikus karakter, Conchita Wurst 2011-ben érkezett életébe.

A névválasztásban Thomast egy kubai barátnője segítette. A Conchita ugyanis a spanyol eredetű név, a Concepción becézett alakja, melynek jelentése: fogantatás.

A Wurst név elmondása szerint az ‘ist mir Wurst’ osztrák szófordulatból ered, mely magyarra fordítva a ‘nekem mindegy’ vagy a ‘tökmindegy’ jelentéssel bír.

Conchita Wurstként ismét a tévé meghódításába kezdett, 2011-ben a ‘Die Grosse Chance’ című tehetségkutatóban vett részt, 2012-ben pedig -szintén az Eurovízióra pályázva- indult az ‘Österreich rockt den Song Contest’-en, ahol produkciójával a második helyet szerezte meg.

Neve Ausztriában ismert volt már, így ott senki sem lepett meg, hogy őt indítják a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

 

 




 

 

 

A győzelem után rengeteg kritikát kapott, leginkább külsejét firtatta a közvélemény, de a győztes dalt is sokan becsmérelték.

Ezután zenei karrierjére kezdett fókuszálni, 2015-ben adta ki Cochita című albumát, ami viszonylag nagy sikereket ért el Európa szerte.
Ezt két másik album is követte 2018-ban és 2019-ben, ám ezek leginkább csak Ausztria berkein belül váltak ismertté.

Thomas nem fordított hátat az alteregójának, rendszerint női ruhákban jelent meg Conchitaként a nagyérdemű előtt.
Külseje azonban meglehetősen nagy változásokon esett át, hétről hétre más kinézettel sokkolta a nagyvilágot.

Az utóbbi időben sokan megvádolták vele, hogy Conchita karakterét csak karrierje beindítására használta, hiszen az elmúlt egy-két évben egyre többször jelent meg, vagy fotózták le férfiasabb külsővel, ám Thomas ezt azzal magyarázta, hogy mostanság kicsit jobban szabadjára engedte maszkulinabb énjét, akit Ő nemes egyszerűséggel csak Tomnak hív.

És hogy miként is fest napjainkban az egyik legsokoldalúbb osztrák sztár?

Alig 3 hónapja még rózsaszín hajjal, sminkkel és ékszerekkel fotózkodott, napjainkban pedig épp férfi énjét előnyben részesítve, hozzá képest már szinte unalmas külsővel tengeti mindennapjait.

Amennyiben érdekesnek találtad a cikket, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?