Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Most érkezett: hétfőn kiengedhetik a börtönből Fekete Dávidot

A törvényszék korábbi döntésének határideje pünkösdhétfőn jár le, addig Fekete biztosan bent marad, ezután viszont akár el is hagyhatja a fegyintézetet.

 

 

Egy év, és egy hónap után a Győri Járásbíróság nyomozási bírája úgy döntött, hogy június 6-án kiengedik a börtönből a csalásokkal gyanúsított énekest, Fekete Dávidot annak ellenére, hogy a döntés még nem jogerős. A Telex úgy tudja, hogy az énekest bűnügyi felügyelet alá helyezik.

A tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb a foganatba vételtől számított 4 hónapig rendelte el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét a Győri Törvényszék. A lap szerint ez a felügyelet a korábban háziőrizetnek hívott intézkedést jelenti, vagyis Fekete Dávid a tartózkodási helyét nem hagyhatja el.

A törvényszék korábbi, előzetes letartóztásáról szóló döntésének határideje pünkösdhétfőn jár le, addig Fekete biztosan bent marad, viszont ha esetleg a Győri Törvényszék másképpen dönt, még az is megtörténhet, hogy hazaengedik, majd ismét be kell vonulnia.

A volt megasztáros Fekete Dávid korábban büszkén pózolt az autókereskedés telephelyén
A volt megasztárost közel százmillió forint összegű kárt okozó csalással és sikkasztással vádolják, majd egy éve le is tartóztatták, amelyet aztán újabb egy hónappal, június 6-ig hosszabbított meg a Győri Járásbíróság nyomozási bírája.

„A bűnügyi felügyelet keretében magatartási szabályként írta elő, hogy a gyanúsított a tartózkodási helyét csak külön engedéllyel hagyhatja el. A magatartási szabályok megtartását a rendőrség a gyanúsított mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrzi” – tájékoztatott a Győri Törvényszék a távmeghallgatás alatt hozott döntésről.

„A bíróság döntése szerint a megalapozott gyanú a gyanúsított terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban továbbra is megállapítható, de a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok érdekében már nincs szükség a legnagyobb szigorra. A bíróság a fokozatosság elvére is figyelemmel úgy ítélte meg a vádemelés előtti szakaszban lévő eljárásban elégséges és egyben szükséges kényszerintézkedés a bűnügyi felügyelet” – tudatta dr. Máté Kinga szóvivő.

A határozatot a gyanúsított és védője tudomásul vette, az ügyész fellebbezést jelentett be.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?