Belföld, Hírek

Felhőszakadással, jégesővel és viharos széllel zárul a hét

Az ország középső részére másodfokú, a keleti és a nyugati országrészre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok és a felhőszakadás miatt.

 

 

 

 

A szombat délutántól tomboló vihar után vasárnap a napos időszakok mellett ismét országszerte kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, a csapadékgócokat kiadós felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A keleti-délkeleti szél élénk, néhol erős, zivatarok idején viharos lesz. Napközben 26-35 fokot mérhetünk, nyugaton valószínűek az alacsonyabb értékek.

Vasárnap az ország középső részén másodfokú, a keleti és a nyugati országrészben elsőfokú figyelmeztető előrejelzés van érvényben záporok, zivatarok, felhőszakadás miatt. De a délkeleti megyékre a hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Délelőttig inkább csak helyenként (főként északkeleten és nyugaton, délnyugaton) ígérkezik villámtevékenység, majd a déli óráktól dél, délkelet felől egyre többfelé alakulnak ki zivatarok.

A zivatarokat erős vagy viharos széllökés (általában 50-80 km/h), jégeső kísérheti. Legjellemzőbb azonban a felhőszakadás lesz, néhol 50 mm-t meghaladó csapadék is lezúdulhat rövid idő alatt.




25 fokot meghaladó hőség ma főként az Alföld délkeleti részén várható.

Hétfőn is előfordulhatnak helyenként újabb záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Északnyugaton feltámad az északnyugati szél. 25 és 31 fok közé mérséklődik a kánikula.

Kedden a napos időszakok mellett szórványosan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Többfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lesz az északnyugati szél. Délután 28-33 fok valószínű.

Szerdán a Dunántúlon lesz zavartalanabb a napsütés, záporok, zivatarok keleten, északkeleten alakulhatnak ki. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. A hőmérséklet a legtöbb helyen 30 fok körül alakulhat. Csütörtökön a gomolyfelhős idő mellett csak egy-egy helyen fordulhat elő zápor, zivatar. 27-32 fok ígérkezik.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?