Belföld, Hírek

Hihetetlen teória látott napvilágot: ezért vihette haza az emberi maradványokat a pátyi boncmester

Sikkasztás lehet az oka annak, hogy az egykori boncmester a gyanú szerint halott emberek testrészeit és szerveit hordta haza pátyi otthonába.

 

 

 




 

Korábban a Blikk is megírta, hogy a hatvan év körüli, boncmesterként dolgozó R. Dénes a munkahelyéről emberi testrészeket hordott haza, amiket kisebb hordókban tárolt udvara hátsó részén. A hatóságok a nyomozás során emberi testrészeket, halott csecsemőket és embriókat is találtak a pátyi horrortanyán.

(A legfrissebb hírek itt)

A Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg is vizsgálja azt, hogy milyen okból gyűjtötte a férfi az emberi testrészeket az udvarában. A lehetséges okokról korábban három ver­ziót is megnevezett az esetről elsőként beszámoló Budapestkörnyéke.hu. A Magyar Nemzet viszont úgy tudja, egy negyedik változat lehet a legvalószínűbb. A lap szerint ugyanis a halottszállítók a szerződésük szerint pénzt kapnak a szállításért. Kérdés viszont, hogy ebben az összegben benne van-e a hamvasztás költsége is, akár halottról, akár amputált végtagról van szó. Ha nem történik meg a hamvasztás, akkor az tiszta nyereség a halottszállítónak. Információk szerint ez a rendhagyó sikkasztás a legvalószínűbb magyarázat a történtekre – írja a lap.

A Budapestkörnyéke.hu szerint egy másik lehetséges ok az lehetett, hogy a férfi olyan holttestek maradványait vitte el, amelyekért nem jelentkezett senki. Ezeket az azonosítatlan halottakat ugyanis rendszerint az állam temeti el, viszont emiatt a maradványokat könnyebben ki lehet hozni a kórházból. Ehhez azonban több ember összejátszására lett volna szükség.

A szabadlábon védekező pátyi boncmester ellen a rendőrség emberi test tiltott felhasználásának alapos gyanúja miatt indított eljárást. Bűnössége esetén három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?