Hírek

Mi lesz ebből? Az amerikai külügy is aggódik a Klubrádió helyzete miatt

Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, február 14-től végleg elhallgat a Klubrádió a 92,9-es frekvencián. Az esettel kapcsolatban most az amerikai külügy is kifejezte az aggályait.

 

 

 




 

„Az Egyesült Államok, amely Biden elnök alatt ismét összpontosítani kíván a demokráciára, osztja az aggályokat a magyarországi sajtószabadság visszaszorulása miatt” – idézi a 24.hu a hvg szemléjét, amely szerint ezeket a sorokat a washingtoni külügyi tárca szóvivője közölte.

Ned Price azt hangsúlyozta, amennyiben újabb független hang szorul ki a közvitából a Klubrádió után, az hatalmas csapás volna a magyar média sokszínűségére nézve. Arra ösztönzik a magyar kormányt, hogy támogassa a nyílt sajtóviszonyokat, tartsa fenn a jogállamot és kövesse az átláthatóság elveit – tette hozzá.

Hasonlóan vélekedett a francia külügyminisztérium szóvivője is, aki szerint Franciaországban szorosan nyomon követik, mi történik az adóval, amely nehéz helyzetbe került a sugárzási engedély meghosszabbítása ügyében.

„Ha felfüggesztik a működését, az rossz jel volna a média sokszínűsége és függetlensége, a tájékoztatás szabadsága szempontjából” – hangzott a vélemény.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?