Belföld, Hírek

A Fidesz nagyágyúja, Pokorni Zoltán kiszáll a politikából

A júniusi önkormányzati választáson – lapértesülés szerint – nem indul újra a XII. kerületi polgármesteri címért Pokorni Zoltán, aki 2006 óta vezeti az önkormányzatot.

 

 

 

A Fidesz jelöltje a jelenlegi helyettese, Fonti Krisztina lehet – értesült a 24.hu. A lap szerint már régóta tervezi visszavonulását a Fidesz elnöki posztját korábban betöltő Pokorni. Erre utalt a Kétfarkú Kutya Párt XII. kerületi szervezetének Facebook-oldalán január 25-én megjelent kérdés : Most mi jelentsük be, hogy Pokorni idén már nem indul, vagy ki fogja?

Pokorni Zoltán a portál kérdésére, miszerint végleg eldőlt, hogy visszavonul, elhárította a választ. Arra hivatkozott, hogy a főpolgármester-jelölés elhúzódása miatt a kerületi fideszes vezetőket is arra kérték a pártban, hogy a döntés megszületéséig tartózkodjanak a nyilvánosságtól. Pokorni, mint mondta, tartja magát a kéréshez, bár indoklását gyengíti, hogy időközben több fővárosi kerületben biztossá vált a kormánypárti induló kiléte.

Pénteken sok mindent kiderülhet, ugyanis összehívták a hegyvidéki Fidesz-szervezet jelöltállító csoportgyűlését, amelyre Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert is meghívták. Itt szentesíthetik Fonti Krisztina indítását, aki az elmúlt hetekben már aktivizálta magát. Megszólalt például a Kitörés napjával kapcsolatban, azt hangsúlyozva, hogy közéjük minden évben neonácik vegyülnek, akik tiltott önkényuralmi jelvényekkel masíroznak. Fontit a Facebook-posztja után állítólag halálosan megfenyegették.

A polgármesteri posztra több ellenzéki párt is bejelentkezett saját jelöltjével. Először Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke, hegyvidéki önkormányzati képviselő jelezte, hogy beszáll a versenybe, őt követte a Momentum a kerület korábbi rendőrkapitányát, Farkas Csabát jelölve, majd az LMP közölte, hogy Kendernay János korábbi társelnököt indítanák. A DK és az MSZP még nem állt be senki mögé. Pokorni döntése visszavonulásáról növelheti az ellenzék esélyeit, elemzők szerint ugyanis személyes támogatottsága messze meghaladja a kormánypártokét.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?