Belföld, Hírek

„Hány halottnál kezdődik az ésszerűség határa?” – nyílt levelet írtak Orbán Viktornak a pedagógusok

Nyílt levélben fordult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Orbán Viktorhoz: arra kérik a miniszterelnököt, hogy zárja be az iskolákat.

 

 

 




 

A szakszervezet értetlenül áll a miniszterelnök kijelentése előtt, miszerint „mindenki azt szeretné, hogy ameddig lehet, az észszerűség határáig, tartsuk nyitva az iskolákat”.

Orbán Viktor ma reggel a Kossutsh rádióban is azt mondta: „Megpróbáljuk nem bezárni az iskolákat.”

A PDSZ a levélben felhívta a figyelmet az élet védelmének fontosságára, és feltették a kérdést: Hol van az észszerűség határa? Hány halottnál kezdődik?

Mint írják, a hozzájuk beérkező munkavállalói panaszok szerint az észszerűség nemigen jellemző az oktatási intézményekben zajló járványügyi intézkedésekre.

Javaslatuk szerint a felsősök és középiskolások digitális munkarend szerint folytathatnák tovább az oktatást, az alsósok pedig szétosztva tanulnának tovább. Ám a levélből kiderül, a kormány nem vonta be az érdekképviseletet a döntéshozatalba.

Kitérnek arra is, hogy mind a szülöktől, mind a munkavállalóktól megvonta a kormány a jogot, hogy eldönthessék, biztonságosnak ítélik-e meg az intézmények látogatását.

A szakszervezet sérelmezte a kontaktkutatás és a tesztelés hiányát, aminek következtében egyre többen kapják el a fertőzést és egyre több pedagógusáldozatot szed a járvány.

A PDSZ az iskolák bezárását követeli, hiszen a vírus minden intézményben legalább potenciálisan jelen van.

„Az újranyitás során pedig a gazdaság működőképessége érdekében is, vegye figyelembe az érdekképviseletek javaslatait!” – zárták gondolataikat.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?