Belföld, Hírek

Orbán Viktor bejelentést tesz a szigorításokról

A mai kormányülésen várhatóan további, a járványhelyzet kezelését segítő szigorításokról is döntenek.

 

 

 




 

Az operatív törzs keddi, szokásos tájékoztatójának végén elhangzott, hogy a mai kormányülésen további intézkedésekről születhet döntés, ezért érdemes figyelni kora este a híradásokat, ugyanis az ülést követően Orbán Viktor miniszterelnök bejelentést tesz.

A járványügyi adatok napról napra rosszabbak: mára ismét rekordot döntött a koronavírussal összefüggésben elhunytak száma.

Mint ismert, tegnap Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter rádiós interjúban jelentette be, hogy kétnapos kormányülésen dönt a kormány az újabb szigorításokról annak érdekében, hogy megfékezzék a járványt.

Gulyás Gergely azt is mondta, a kormány úgy látja, a mostan intézkedések már nem elegendőek, az új döntések várhatóan az emberek és intézmények mindennapjait is érintik majd. Az első és a második hullám összesített adatait nézve a halálozások tekintetében jó helyen áll Magyarország, ám, ha csak a második hullám adatait nézzük, Európában nálunk az egyik legrosszabb a helyzet.

Eközben Novák Katalin az Idősek Tanácsának ülésen már úgy fogalmazott: a kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli a koronavírus-járvány elleni védekezésben, amellyel tavasszal már élt.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?