Belföld, Hírek

Rogán új apósa hétszázötvenezer forintért vett meg egy céget, ami 2,2 milliárd forint állami támogatást kapott

A cégbíróságon fellelhető dokumentumok Rogán Antal új feleségének apja hétszázötvenezer forintért szerezte meg egy nyíregyházi mezőgazdasági szaktanácsadó vállalkozás negyedét, ami nem sokkal korábban 2,232 milliárd forintot kapott mezőgazdasági szaktanácsadásra az uniós finanszírozású vidékfejlesztési programból, írja az Átlátszó. 

 

 

 

 


A lap azt írja, a Ductus Szaktanácsadó és Oktató Kft. Rogán Antal új apósának, a dédestapolcsányi Obrusánszki Zsoltnak az érdekeltségébe tartozik. Ezzel az összeggel ez a cég nyerte el a legtöbbet az erre a célra biztosított összesen 14,1 milliárd forintos keretből.

A támogatáshoz a cégnek 165 millió forint önrészt kellett előteremtenie, de erre a 47 milliós vagyonból nem volt lehetősége. Nem sokkal később viszont a korábban állami irányítás alatt álló Budapest Banktól 315 millió forintos kölcsönt kapott a cég. Ugyanígy a Budapest Bank másfélmilliárdos hitele segített a családnak gigantikus mennyiségű földet venni is. A Telex korábban megírta, hogy a Budapest Banknál vezérigazgató-helyettesi pozícióban dolgozik Puskás András, Rogán Antal régi bizalmasa.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?