Belföld, Hírek

Itt az Árkád közleménye a lezárt étterem ügyében, amelynek festékszórós tulaját elvitették a rendőrökkel

Közleményben reagált az Árkád Üzletház arra, hogy a Freshland üzletet bezárta.

 

 

 

 


„Mi is élni akarunk! Engedjetek dolgozni! 5 ember munkahelye ez!” – ahogy arról korábban a Blikk is beszámolt, ezeket a szavakat a Freshland egyik tulajdonosa írta fel festékszóróval arra a gipszkarton falra, amellyel lezárták az üzletüket az Árkád bevásárlóközpontban. A Freshland elismeri, hogy tartozik, de időt szeretett volna nyerni és a későbbiekben magasabb bérleti díj fizetését is vállalták volna. Ádám Ákos, a Freshland franchise étteremhálózat képviselője nem érti, miért zárták be az üzletét, amikor a többi 8 más helyen működhet. Azt sem engedték meg, hogy a bent maradt dolgaikat elhozzák.

A Freshland képviselője szerint tartozásra hivatkozva úgy mondták fel a szerződésüket, hogy folyamatos egyeztetést folytattak az Árkád igazgatóságával. Kérték, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel hosszabbítsák meg a szerződést két évre és vállalják, hogy a második évben több bérleti díjat fizetnek, leírván ezzel az Árkádot érintő tartozásukat. Ádám Ákos elmondása alapján itt tartottak, amikor az üzletközpont igazgatósága gipszkarton fallal lezárta a vendéglátóhelyet. Hogy mindez miért történt, arra magyarázatot nem kaptak. Miután nem tudtak bejutni az üzletbe, az egyik tulajdonos festékszóróval teleírta a falat. Erre kihívták a rendőröket, akik elvitték őt. A gipszkarton falra festett feliratot délután 3 órára már el is távolították.

Lapunk kereste az Árkád Üzletházat az esettel kapcsolatban: csak telefonon értük utol őket, ám titoktartásra hivatkozva nem adtak választ a kérdéseinkre. Ezt követően e-mailben is elküldtük a kérdéseinket, de eddig még arra sem érkezett reakció.

Az Árkád most a Facebook-oldalán tisztázta az álláspontját az eset kapcsán: az üzletház közleményt adott ki.

„Tisztelt Vásárlóink!

Az ECE Budapest Kft. az ÁRKÁD Örs vezér tere Bevásárlóközpont és ÁRKÁD Győr Bevásárlóközpont üzemeltetésével és bérbeadásával megbízott cég. Az elküldött kérdésekre kimerítő választ az üzleti titokra tekintettel nem tudunk adni, azonban az alábbi állásfoglalást adjuk:

A tavaly év folyamán együttműködési kötelezettségünknek eleget téve a Freshlandet üzemeltető céggel is többször felvettük a kapcsolatot, és fizetéskönnyítő megoldásokat kínáltunk fel neki. A Freshlandot üzemeltető cég az erre vonatkozó megállapodást nem kötötte meg. Miután azonban tetemes kintlévőséget halmozott fel, részben már a pandémia kirobbanás előtt, kénytelenek voltunk szerződésszegés okán a szerződést felmondani. A felmondás kimondásával és a kintlévőség behajtásával az utolsó utáni pillanatig vártunk. De tekintettel arra, hogy bő félévnyi tárgyalás is eredménytelennek bizonyult, kénytelenek voltunk a tetemes tartozás növelésének elkerülése és további károk megelőzése érdekében a bérbeadói felmondás jogával élni. Az üzemeltető a szerződés megszűnése ellenére tovább üzemeltette az üzletét, ezért megtettük a szükséges lépéseket.

2021.02.02-án a biztonsági szolgálatunk jelezte, hogy rongálás történt a bevásárlóközpont tulajdonában, értesítették a rendőrséget. A rendőrség rövid időn belül a helyszínen volt, és az eljárást megindította.

ECE Budapest Kft.

ÁRKÁD Bevásárlóközpont Igazgatóság”

Tisztelt Vásárlóink!Az ECE Budapest Kft. az ÁRKÁD Örs vezér tere Bevásárlóközpont és ÁRKÁD Győr Bevásárlóközpont…

Közzétette: ÁRKÁD Budapest – 2021. február 3., szerda

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?