Belföld, Hírek

Karácsony Gergely: A diákváros ügye a kormány egyik legnagyobb árulása

A budapesti főpolgármester sajtótájékoztató tartott, ahol azt mondta Karácsony Gergely: a diákváros megépítése Budapest és az ország egésze szempontjából is rendkívül fontos lenne, ugyanis a fővárosban kevés a kollégiumi férőhely, a Budapestre érkező vidéki fiatalok jelentős része albérletbe kényszerül, és ez emeli a fővárosi ingatlanárakat is.

 

 

 

Az érintett telkek az ország és Budapest legdrágább fejlesztési területei Karácsony szerint, aki szerint a Diákváros ügye a kormány egyik legnagyobb árulása. „Elárulták saját magukat is” – mondta Karácsony – de a fővárost is, amellyel volt már a projektről megállapodást, ám azt a kormány felrúgta.

A kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának létrehozására utalva kijelentette:

amikor igent mondunk a diákvárosra, akkor természetesen nemet mondunk a Fudan-beruházásra is.

A főpolgármester kiejelentette: az ellenzéki előválasztáson az MSZP-Párbeszéd szövetség a főváros 6-os számú választókerületében (Józsefvárosban és Ferencvárosban) Jámbor Andrást, a Szikra Mozgalom jelöltjét támogatja. Ez annak is szól – tette hozzá -, hogy Jámbor András élére állt annak a küzdelemnek, amelyet a civil társadalom indított a diákváros megmentéséért. Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke azt mondta: Jámbor András folyamatosan kiáll a legelesettebb csoportok mellett. Egyébként ha Jámbor megnyeri a választást, akkor a Párbeszéd frakciójában fog politizálni a Parlamentben.

A távirati iroda tudósítása szerint Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke is megerősítette, hogy ma Magyarországon több tízezer kollégiumi férőhely hiányzik vidékről és Budapestről is. Ezért ha a vidékről érkező hallgatók felvételt nyernek egy budapesti főiskolára vagy egyetemre, családjaiknak nagy erőfeszítést kell tenniük a diákok lakhatásának megoldásáért. Kiemelte, amennyiben megkapják a bizalmat a választóktól 2022-ben, “a Karácsony-kormánynak” átfogó kollégiumfejlesztési programot kell megvalósítania a fővárosban – ennek a legfontosabb eleme a diákváros megépítése – és vidéken egyaránt.

 

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?