Belföld, Hírek

Megszűnt a Varga Judit-mémet megosztó köztisztviselő munkaviszonya

A Telex információi szerint megszűnt a munkaviszonya a főpolgármesteri hivatal környezetügyi szakértőjének.

 

 

 

 


Próbaideje alatt megszűnt a munkaviszonya a főpolgármesteri hivatal környezetügyi szakértőjének – írja a Telex városházi forrásokra hivatkozva. A fiatalemberről korábban a Magyar Nemzet azt írta, hogy Varga Judit esetleges bebörtönzéséről szóló mémet osztott meg az interneten, illetve a portál szerint korábban a keresztények gyalázásával került be a hírekbe.

A köztisztviselő a mém kapcsán eljuttatott egy levelet a Magyar Nemzethez, amelyben leszögezte, hogy nem politikai munkát végez a Főpolgármesteri Hivatalban, illetve hogy a Varga Juditról feltett kérdés és az ehhez fűzött hashtag nem sugalmazza a börtönnel való fenyegetést, mindössze a nemzeti együttműködés rendszere utáni időkről szól. Szerinte a mém művészeti alkotásként értelmezendő, e szöveget is tartalmazó képek alapján nem lehet következtetni a posztoló politikai meggyőződésére. Azt is megjegyezte, magánszemélyként nem kötelessége magyaráznia a kép megosztását.

A Városháza sajtóirodája a Magyar Nemzetnek korábban úgy a „hivatkozott magánvéleményével sem a főpolgármester, sem a városvezetés semmilyen formában nem azonosul, nevezett magánvéleménye semmilyen formában nem tükrözi a hivatal és a városvezetés álláspontját”. Kitértek rá, hogy a magánvéleményt és köztisztviselői munkájt el kell választania, erre a kötelezettségre a nevezettet a hivatal vezetése figyelmezteti.

A Telex is megkereste a Városházát annak kapcsán, hogy információjuk szerint megszűnt a fiatalember munkaviszonya – a sajtóiroda először nem kommentálta a dolgot, ám mostanra megerősítette.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?