Egyéb

Elképesztő mennyiségben fogy az alkohol a koronavírus óta Magyarországon: ennyivel ugrott meg a szeszes italok fogyasztása tavaly óta

A koronavírus-járvány az emberi szokásokat is jelentősen megváltoztatta, ami sok esetben nem pozitív hatásokkal járt. Tavaly februárban például 80 százalékkal ugrott meg az alkoholos italok iránti kereslet.

 

 

 




 

Ez az arány azonban nem sokat csökkent a következő hónapra sem, hiszen márciusban 50 százalékkal nőtt az alkohol forgalma az üzletekben – ez volt az az időszak, amikor a járványhelyzet miatt szinte mindenki pánikszerű vásárlásokba kezdett.

A következő nagyobb ugrás nyár végén jött, amikor az előző évhez képest 10-30 százalékkal ugrott meg a fogyasztás. A szinte hihetetlen 80 százalékos arány szerencsére nem tartott ki egész évben, de összességében el lehet mondani azt, hogy 2020-ban lényegesen több alkoholt ittunk, mint az előző években.

Az helyzet súlyosságát az is alátámasztja, hogy ezt a mennyiséget valóban csak a magyar lakosság fogyasztotta el, hiszen ebben az időszakban nem tartózkodtak külföldiek az országban, mivel a szigorú korlátozások miatt szinte teljesen leállt a turizmus.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?