Belföld, Hírek

Több mint 20 milliárd forintért vett reklámot a TV2-nél az állam 2020-ban

Ehhez képest az RTL Magyarország mindössze 2,5 milliárd forintos állami reklámbevételre tett szert.

 

 

 

 


Legalább kilencszer többet költött a TV2-nél az állam tavaly, mint a hasonló, vagy nagyobb nézettségű RTL Klubnál, írja a Média1 közleménye alapján a 444.hu.

Az RTL Magyarország nyilvánosságra hozta, hogy 2020-ban nettó 2.495.600.000 forintos, azaz közel 2,5 milliárd forintos állami reklámbevételre tett szert. A TV2 Média Csoport továbbra is titkolja az adatot, és annak ellenére sem közli a számot, hogy közpénzről, és így közérdekű adatról van szó. A Média1 végül a médiaügynökségek által használt Kantar alkalmazásból szerzett adatokat.

Ezekből kiderül, hogy a TV2 Média Csoport Zrt.-hez listaáron számítva nettó 23,69 milliárd Ft állami reklámbevétel érkezett 2020-ban. Ez jelentős növekedés a 2019-es 19 milliárd forinthoz képest.

A különbség mértéke azért érdekes, mert az állam annak ellenére költött nagyjából kilenc-tízszer többet a TV2-nél reklámra, hogy az esti főműsoridő tekintetében gyengébb nézettségi eredményeket tud felmutatni, mint az RTL.

A tévétársaság jelenlegi tulajdonosai Mészáros Lőrinc-közeli figurák és tőke alapok, valamint az IKO műsorgyártó, aminek Mészáros Lőrinc-közeli bankok adtak hitelt a tulajdonszerzéshez.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?