Belföld, Hírek

Megszólalt: így vélekedik Szijjártó Péter a budapesti foci Eb-döntőről

A külügyminiszter szerint Magyarország és Budapest készen áll arra, hogy foci Eb döntőt rendezzen.

 

 

 




 

Bár eddig csak pletykákat lehetett hallani, hivatalos megkeresés nem érkezett a város felé, Szijjártó Péter úgy érzi, ha a beutazási korlátozások miatt Nagy-Britannia nem tudja elvállalni a jelenleg mindenkit lázban tartó labdarugó Európa Bajnokság döntőjének rendezését, Budapest kiváló alternatíva lenne.

„A ‘ha’-val kezdődő mondatoknak sem a politikában, sem a futballban nincs értelme. Mert mi lett volna ha a 86. percben nem pattan meg az a lövés, de megpattant és kikaptunk. De ha ezt most félretesszük, azt mondom:

Ha jön egy kérdés, hogy Magyarország és Budapest meg tudná-e rendezni az EB-döntőt, akkor Magyarország és Budapest készen áll– reagált Szijjártó Péter az ATV megkeresésére.

Mint arról a Blikk is beszámolt, az UEFA figyelmeztette az Európa-bajnokság londoni szervezőit arra, hogy a Wembley elveszítheti a döntő rendezésének a jogát, ha nem oldják fel a 2500 VIP-személy számára a karanténkorlátozásokat. Ha ezen az angolok nem változtatnak, úgy Magyarországra hozzák a július 11-i finálét.

Az ügyről már miniszteri szinten tárgyalnak. A torna mindkét elődöntőjének is London adna otthont. Az UEFA is tárgyal az angolokkal a helyzet tisztázásról, de azt már most közölték, készek megváltoztatni a helyszínt, ha ezek nem vezetnek eredményre.

„Mi most már hál’ Istennek vagyunk abban a helyzetben infrastruktúra szempontjából, egészségügyileg, gazdaságilag és szervezésileg, hogy gyakorlatilag bármilyen sporteseményt bármilyen rövid idő alatt meg tudunk rendezni. Megvannak hozzá a létesítményeink, a szervezőink, és jó az egészségügyi helyzet” – fejezte be a külügyminiszter.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?