Életmód, Érdekes, Külföld

14 bizonyíték rá, hogy Japán olyan, mintha egy teljesen másik univerzumban létezne

Japán nem csak azért tűnik olyannak, mintha egy másik bolygón létezne, mert messze van tőlünk, hanem mert az ország lakosainak mentalitása annyira eltér a miénktől, hogy azt ki sem lehet fejezni. Nemcsak a magas életszínvonalra és a modern technikai újítások teszik különlegessé a felkelő nap országát, hanem az a tisztelet és bölcsesség, ami egyik másik országra sem jellemző.

 

 

 

1. Tisztelet a versenytársakkal szemben: az egyik tokiói McDonald’s bezárt, a szomszédos Burger King étterem pedig megköszönte a hosszú éveken át tartó versenyt.

A Burger King plakátján ez olvasható: „Ma van az utolsó nap, hogy McDonald’s található a mellettünk lévő épületben. Ez a poszter azért van itt, mert kevesek voltak velünk, mint a barátok, és riválisok is egyben. Szomorú, hogy ez most véget ér. Lehet, hogy önző kérés, de ma arra kérünk mindenkit, hogy utoljára még látogassák meg a versenytársainkat, és köszönjük meg együtt a kitartó munkájukat.
Köszönjük

Akik a mai nap folyamán a mellettünk lévő McDonald’s étteremben vásárolnak, a blokk felmutatásával egy ingyen kávét kapnak tőlünk január 31. és február 6. között.”

2. A tiszteletet nemcsak más emberekkel szemben tanusítják.
3. Ilyen tájképet máshol nem fogsz látni.


4. A rendőrök a turistáknak ilyen kis zacskókat adnak a cigarettacsikkekhez és a hamuhoz.

5. Ilyen rendezett sorokban várják az utasokat a taxisok a japán repülőtereken.
6. ,,A születésnapomra rendeltem valamit Japánból, erre cukorkával, és egy kis üzenettel mellékelve küldték el nekem.”

,,Köszönjük a vásárlás! 20 évvel ezelőtt én is voltam Amerikában, ez egy hatalmas ország! Szeretem az Egyesült Államokat!”

7. ,,A cipőtalpam tisztasága 4 nap belvárosi séta, parkokban történő séta és piacon történő séta után.”
8. A japán metróban még az üléshuzat is a jó modorra tanít.
9. ,,Most járok először Japánban, és azonnal egy kedves siba inu-ba botlottam.”

10. Egyébként japánban a népszerű macskás kávézók mellett vannak olyanok is, ahol kutyák között ihatjuk a kávénk.
11. A szökőár sok tengeri kagyló héját mosta partra, ami nem veszett kárba: a japánok burkolólapokat készítetek belőlük.

 

 

 

 

 

12. A kiotói Meiji csokoládégyár oldala olyan, mint egy hatalmas tábla csoki.
13. Annak érdekében, hogy a munkások ne piszkolják össze a közelben parkoló autókat, a munka megkezdése előtt mindig lefóliázzák a környéken parkoló autókat.

14. Japánban a vasúti dolgozók kis alagutakat építettek a sínek alá, hogy a teknősök biztonságosan mozoghassanak a vasúti töltéseken.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?