Hírek

Figyelem, hamisítják a koronavírus elleni vakcinákat: ezekre kell figyelni!

Egyre többen próbálnak meg csalni a koronavírus elleni vakcinákkal, ezért kiemelten oda kell figyelni arra, hogy kizárólag a hivatalos szervek, kormányok által hitelesített ellátási eljárásban vegyék igénybe a szereket.

 

 

 




 

,,Ma már a maffia olyan korszerű módszereket alkalmaz, hogy akár egy koronavírus-vakcina tökéletes másolatát tudja az interneten árulni” – mondta az infektológus, Szlávik János.

Hozzátette: ránézésre senki sem tudja megállapítani, hogy az oltóanyag valódi vagy hamis, mivel olyan, mint a víz. A vakcinán pedig csak számok és feliratok lehetnek. ,,Bármilyen, az interneten ajánlott készítmény egyértelműen hamisítvány. Nem szabad ezeknek bedőlni” – folytatta. Kiemelte azt is, hogy nemcsak árulják ezeket a termékeket, de be is adják, ami különösen veszélyes lehet. A hamisítársra még a Pfizer sajtótájékoztatóján is kitértek, ahol elmondták, a vakcinákat semmilyen internetes felületen vagy magánorvosi centrumban és patikában nem lehet megvásárolni, csakis egy zárt elosztású rendszerben adják őket.

,,Aki a mi vakcinánkat kapja meg, ahhoz tartozik egy oltási kártya is, amit az oltottal kitöltetnek, tehát itt mindenféle információt fel kell tüntetni, és ez emklékezteti őt arra, hogy a második adagra vissza kell jönnie” – mondta a Vaccines üzletág vezetője, Zsigmond Krisztina. Ez tehát azt jelenti, hogy aki megkapja a vakcinát, annnál kell egy ilyen kártyának is lennie.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület az ATV Híradójának azt írta, már március óta részt vesznek olyan nemzetközi akciókban, amelyek fő célja a COVID-dal kapcsolatos egészségügyi termékek illegális kereskedelmének megállítása. Mindemellett folyamatosan érkeznek információk a nemzetközi együttműködési láncokon keresztül a hamis, máshol felbukkanó vakcinákról, vagy egyéb, a COVID-19 „elleni” gyógyszerekről is.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?