Hírek, Külföld

Megjelent a minden eddiginél fertőzőbb koronavírustörzs Ausztráliában: zárlatot rendeltek el a legnépesebb államban

Csütörtök éjféltől egy hétre zárlatot rendelnek el Ausztrália második legnépesebb, 7 milliós államában, Victoriában miután egy minden eddiginél fertőzőbb koronavírustörzset azonosítottak.

 

 

 

 


Ezekkel a drámai szavakkal jelentette be James Merlino ausztrál ügyvezető kormányfő szerda este a járványügyi intézkedést:

„Egy rendkívül fertőzőképes vírusvariánssal küzdünk, ami sokkal gyorsabban terjed, mint amit valaha is láttunk, így ha nem teszünk valami drasztikusat, egyre kevésbé lesz kontrollálható a helyet” – idézte a szavait a Portfolio az MTI híre alapján.

A zárlat azt jelenti, hogy az emberek csak a legszükségesebb esetekben hagyhatják el az otthonaikat, és mindezt úgy rendelték el, hogy egy nap alatt csak 12, az indiai vírustörzzsel megfertőzött esetet találtak, erre utalt a kormányfő bejelentése. Az összesített fertőzésszám 26-ra nőtt ezzel, közben viszont rengeteg, legalább 10 ezer olyan kontaktot találtak, akik zsúfolt helyeken, stadionokban, bevásárlóközpontokban jártak az utóbbi napokban, így félő, hogy a fertőzött emberek száma robbanásszerűen nő majd a következő napokban. Ezért ilyen radikális és gyors az ausztrál intézkedés, mielőbb fékezni akarják a terjedést.

Az elmúlt napokban már elkezdték szigorítani a járványügyi szabályokat a melbourne-i hatóságok, a zárlat az india mutáns megjelenése miatt tartották indokoltnak.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?