Celeb / Híresség

Egymillió forintot ad Mága Zoltán az Újpesten megkéselt rendőrnek és társának – De ez még nem minden!

Egészen elképesztő felajánlást tett a világhírű hegedűművész.

 

 

 

 


Mága Zoltán a Facebook-oldalán számolt be arról, mennyire megrázta az Újpesten történt késes támadás híre, és mennyire meghatotta, ahogy a kiérkező rendőrök cselekedtek abban a helyyzetben. A hegedűművész nagyy tisztelője a rendőröknek, akik emberfeletti erőfeszítésekkel teszik a dolgukat, ezért úgy döntött, a támadás során megsérült rendőrnek és társának felajánl 1 millió forintot az Újévi koncertjének bevételéből. Kezdeményezéshez a “szolgálat teljesítés közben” Alapítvány is csatlakozott – aminek a hegedűművész is tiszteletbeli tagja – további 500.000 Ft-ot felajánlva a hős rendőröknek.

Mága Zoltán közleménye:

„Újpesten megkéselt hős rendőrért szólal meg Mága Zoltán hegedűje.

December 24-én egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező járőrök egyikére támadt egy hangoskodó férfi, aki késével többször megszúrta az egyik rendőrt.

A sebesült rendőr életveszélyes állapotba került, ezért a kórházba szállítást követően rögtön megműtötték.

A támadót a rendőr járőrtársa lelőtte.

“Mindig nagy tisztelettel és köszönettel gondolok a magyar rendőrökre, akik nap mint nap emberfeletti erőfeszítéssel teszik a dolgukat, akár a közbiztonságunk védelméről, akár a koronavírus elleni védekezésről legyen is szó”, mondta Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, aki tudja, hogy olykor nekik is szükségük van segítségre, ezért számos alkalommal nyújtott már támogatást a járőröknek, valamint a szolgálat teljesítése közben hősi halált halt rendőrök és honvédek családjainak.

Szerencsére a most megsérült rendőrt már felébresztették a mélyaltatásból és a körülményekhez képest jól van, de munkába állásához még időre van szükség.

Ezt az időt szeretné könnyebbé tenni a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett Mága Zoltán hegedűművész, aki a január 1-jei online Újévi Koncertjének bevételéből 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel a lábadozó rendőrnek és hős járőr társának, aki a támadóra több lövést leadva mentette meg kollégája életét.

A nagylelkű kezdeményezéshez a “szolgálat teljesítés közben” Alapítvány is csatlakozott – aminek a hegedűművész is tiszteletbeli tagja – további 500.000 Ft-ot felajánlva a hős rendőröknek.”

 

Újpesten megkéselt hős rendőrért szólal meg Mága Zoltán hegedűje.

December 24-én egy IV. kerületi társasházhoz kiérkező…

Posted by Mága Zoltán hegedűművész on Saturday, December 26, 2020

Mága Zoltán Úkévi Koncertjét egyébként, ahol több sztárvendég is szerepel majd, idén online lehet megtekinteni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?