Belföld, Hírek

Az egészségügyben, szociális szférában dolgozó hajléktalanoknak adott bérlakást a főváros

Bútoruk sincs még, de ha kell, az ünnepet a padlón is kihúzzák – mondja a 68 éves Marianna. Enyhén értelmi sérült fiával öt éve veszítették el otthonukat, de mindketten dolgoznak. Most új esélyt kaptak.

 

 

 

 


A Fővárosi Önkormányzat az ünnepekre 12 lakást újított fel, a bérlőket pályázaton választották ki. A kedvezményes díjú bérlakásokkal a főváros elsősorban a hajléktalanszállók zsúfoltságán enyhítene. Ugyanakkor a zsúfoltság a járvány idején veszélyes, így ebben is szeretnének segíteni.

Azt tervezik, hogy a következő hónapokban az összes önkormányzati lakást bérbe adják, amelyek a főváros tulajdonában vannak.

A 68 éves Marianna és enyhén értelmi sérült, 36 éves fia öt éve veszítették el otthonukat, azóta hajléktalanszállón húzzák meg magukat. Mindketten dolgoznak, a fiú azonban a mindennapokban segítségre szorul. Az asszony elmondta, hogy váratlanul érte őket a hír, így bútoruk sincs még, de az ünnepek után igyekeznek a legszükségesebbeket megvenni. Addig akár a padlón is ellesznek – mondja. Azt szeretné, ha igazi otthont tudnának teremteni maguknak. Úgy érzi, hogy ez a lehetőség most pár év pluszt adott neki. Számára a lakás igazi karácsonyi meglepetés, amire nem is számított. Elmesélte, hogy korábban sokkal jobb körülmények között is éltek, neki is volt munkája, még vezető beosztása is volt, de ezek elvesztek és hajléktalanszállóra kerültek. Ő is és fia is dolgoznak, és most már bíznak a jövőben.

A 44 éves Attila is hajléktalanszállón él, és szintén takarít – egy kórház Covid-osztályát tartja tisztán.

VIDEÓK: Az RTL Híradó beszámolója

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?