Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Megkezdődött Grófo búcsúztatója: hatalmas tömeg kíséri utolsó útjára – fotók

Kezdetét vette Nagy Grófo, azaz id. Kozák László búcsúztatója.

 

 

 




 

Négylovas hintón, cigányzenével kísérik utolsó útjára Nagy Grófót, aki néhány hete elkapta a koronavírus-fertőzést, napokra lélegeztetőgépre került, s bár úgy tűnt, javul az állapota, váratlanul rosszabbul lett és december 3-án elhunyt. A zenésznek rengeteg tisztelője volt, akiknek jelenlétére a búcsúztatón számított is a család. A roma folklór királyaként tisztelt id. Kozák László búcsúztatóját óriási előkészület előzte meg.

Szombat délelőtt hatalmas tömeg várta, hogy betérhessen Grófo utolsó útjára. A tömegben feltűnt Farkas Flórián is. A kapukat 10 óra után nyitották meg. Komoly a készültség, közel 30 biztonsági ember őrzi a rendet. A szertartáshoz egy mobil színpadot is rendelt a család, amely a bejáratnál várakozik. Grófo koporsóját díszes lovasfogat szállítja, a kocsi mögött férfiak énekelve kiserik a menetet.

A férfi koporsóját díszes lovasfogat szállítja, a kocsi mögött férfiak énekelve kiserik a menetet, ami 10:15 kor indult el. A gyászolók között Bódi Margó és Guszti valamit Nótár Mar, L.L. junior és Gáspár Győző is feltűnt. A sor nagyon lassan halad a nagyszámú gyászoló és a lovaskocsi miatt. Lépésről lépésre jutnak előre, a temető szélén óriási színpad várja a gyászolókat, terített asztalokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?