Belföld, Hírek

Orbán Viktor bejelentése a karácsonyi és szilveszteri szabályokról:

Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be az újabb járványügyi kormánydöntéseket. Mindenki erre várt, lesznek-e külön szabályok a karácsonyi időszakra? Orbán Viktor egyeztetett a szakemberekkel és egyértelmű döntés született: maradnak a szigorú intézkedések január 11-ig, a szenteste azonban kivétel lehet, arról később döntenek.

 

 

 
 

Müller Cecília már az operatív törzs tájékoztatóján már elmondta: a miniszterelnök még ma beszámol a karácsonyi időszakot érintő döntésekről.

Nem sokkal ezután jött is a miniszterelnök bejelentése.

Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta. A vírussal továbbra is harcban állunk, nemcsak mi, hanem egész Európa. (…) A kórházakban a betegeinkért küzdenek az orvosok és az ápolónők. Az iskolákban, óvodákban a pedagógusok azért küzdenek, hogy a gyerekek szüleik megmenthessék a munkahelyüket – kezdte videójában a miniszterelnök, hozzátéve, hogy ezért mindenkinek köszönettel tartozunk.

Elmondta, hogy két hete célzott tömeges tesztelést indítottak, múlt héten a legtöbbet tesztelő országok közé tartozott Magyarország.

Konzultált járványügyi szakemberekkel, professzorokkal és tudósokkal arról a kérdésről, hogy fenntartsák-e a december 11-én lejáró kijárási tilalmat és szigorú intézkedéseket.

– A válasz egyöntetű volt: a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani, szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk! – mondta Orbán!

Ennek megfelelően az operatív törzs a következő döntéseket hozta:

  • A jelenlegi kijárási tilalom (este 8-tól hajnali 5 óráig) és a további szigorú intézkedések január 11-ig, tehát további egy hónapig érvényben maradnak
  • Azt, hogy szenteste tehetünk-e kivételt, azt csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében – mondta a miniszterelnök
  • Szilveszterkor biztosan nem lesz kivétel: utcabálokat, bulikat idén nem lehet tartani

Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül dolgoztunk – tette hozzá.

Orbán kiemelte, hogy a megoldás a vakcina lesz, ami belátható távolságra van. Holnaptól indul a regisztráció, amire mindenki jelentkezhet, ha be akarja magát oltani. Mindenkivel tárgyal a kormány, hogy a magyarok hamar hozzájussanak a vakcinához.

“Az ünnepek alatt is vigyázzunk egymásra, mert minden élet számít!” – zárta videóját a miniszterelnök!

 

COVID 2/27. A szigorú intézkedések érvényben maradnak // Strict measures remain in force

COVID 2/27. A szigorú intézkedések érvényben maradnak // Strict measures remain in force

Posted by Orbán Viktor on Monday, December 7, 2020

 

 

 

forrás: blikk.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?