Celeb / Híresség

Exkluzív! Hajdú Péter megszólal az ítéletről: „Mindent visszafizettem”

Megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult.

 

 

 




 

Magyar Hang beszámolója szerint Hajdú Péter és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel a büntetésről, az ítélet így már jogerős.

Az ítéletek a következők:

  • Hajdú Péter, aki az első rendű vádlott volt, 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést és 5 millió forint pénzbüntetést kapott
  • a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre,
  • a III. rendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ítéletben szerepel az is, hogy Hajdú Péter kft.-je több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az általa benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban a fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlan levonásba helyezte – írja a lap.

Ezután a Blikknek megszólalt Hajdú az ítéletről:

„Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet.” – mondta a tévés lapunknak.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?