Belföld

Csősz Boglárka: „Szerintem egy ember akár 2-3 munkát is vállalhat, így pedig megtalálhatja a bevételi forrását”

Budapest – Csősz Boglárka a hétfő esténként a VIASAT3-on futó Feleségek luxuskivitelben egyik meghatározó alakja, aki elképesztő ruhái és ékszerei mellett azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy kifinomult érzékkel kezd különböző vállalkozásokba.

 

 




 

Bogi a Blikknek mesélt egyedülálló vírusszűrővel ellátott maszkjáról, és arról, hogy miként hatott rá és török férjére a pandémiás helyzet. Az üzletasszony nyitott szemmel jár a világban, a színészetet és a filmes világot most pihenteti, és inkább az üzleteire koncentrál.

– Ha jól sejtem, most a producerkedés és a színészkedés helyett a vírusmaszkok gyártása felé fordult…

– Igen, most teljes mértékben arra helyeztem a hangsúlyt, ebben az időszakban, mikor felfordult a világ. Van egy egész estés film, amiben dolgoztam, de a bemutatóval megvárjuk a pandémia végét. A KC vírusmaszk pedig, amit a testvéremmel fejlesztettünk ki, sikeres: bővíteni kell a gyártósort, mert annyi megrendelés érkezett belföldről és külföldről is egyaránt, hogy nem győzzük a gyártást.

 Jelenleg át is költözött Magyarországra?

– A karácsonyi időszakban otthon leszek, Törökországban, aztán január-február környékén jövök majd vissza, de a céges dolgaimat áttettem ide, és az év jelentős részében itt is voltam. Törökország sajnos nincs jó állapotban, ott volt egy nagy infláció, így én is és a férjem is áthelyeztük külföldre a tevékenységeinket. Most kivárunk, mert nem tudjuk, hogy hogy alakul Törökország sorsa. Én is bezártam a cégem, ami kozmetikumokkal foglakozott. Az országot nagyon sok minden érte, én úgy látom, hogy legalább 10 évbe telik majd, mire kilábal ebből, így jó döntést hoztam, hogy áthelyeztem minden érdekeltséget Európába. De persze ott van az otthonunk, így sok időt töltünk majd Törökországban is. Próbálunk a férjemmel sok időt együtt tölteni, de ez jelenleg nem egyszerű, próbáljuk online megoldani, amit csak lehet. De nemrég meglátogatott, volt itt Budapesten, most pedig vár haza.

– Hogy vészelik át ezt az időszakot, nyilván rengeteget kell külön lenniük…

– Sokkal gyakrabban beszélünk telefonon és nagyon sok online bejelentkezésünk van, tulajdonképpen közelebb hozott ez a helyzet minket. De furcsa, hogy az ember nem azt az életet éli, amit megszokott, nekünk például az utazás hiányzik, a nyaralás, pihenés, hogy meglátogassuk a családot, ez a török kultúrában nagyon fontos, és ennek a hiánya hatalmas űrt hagy maga után. Ha pedig otthon vagyunk, több időt töltünk együtt, és jobban figyelünk a másikra.

– Karácsonyra tehát hazamegy Törökországba, ott hogy ünnepelnek majd?

– Ezt még nem tudjuk pontosan, de azt gondolom, hogy most a legnagyobb ajándék a biztonság, ha azzal tudunk segíteni, hogy maszkokat ajándékozunk a szeretteink el, akkor azt adjunk, vagy maradjunk távol és óvjuk a családot. Sajnos úgy tűnik, hogy épp ezért a karácsonyi partijaimat nem tudom bevállalni, vagy csak úgy, hogy mindenki maszkban van. Vagy esetleg kint a hidegben egy forralt bor mellett, ott talán biztonságosabb lehet.

 

 

– Ahogy ön is mondta sokat változott a világ, és ez mindenkit, és mindent érint: az ön számára is fontos, meghatározó a divat, hiányoznak a divatbemutatók, a nagy események?

– Hogyne, szörnyű, hogy nincs hová felöltözni, az ember otthon nem divatozhat sokat, persze ott is fel kell öltözni, de ott nem vehetjük fel az estélyi ruhákat, még egy Instagram-poszt kedvéért sem. Ettől függetlenül fontos, hogy az emberek értsék, aktívan részt kell venni a divatmárkák világában most is, segíteni kell a piac ezen részét is, ha mindenki visszafogja a vásárlásait, akkor összeomlik a piac. Én abban hiszek, hogy a pénz visszatartása nem tesz jót a világnak. Fontos, hogy forgassuk a pénzt, és találjunk bevételi forrásokat, a megszokotton kívül is.

– Ezt hogy kell érteni? Az emberek vállaljanak a szakmájuktól eltérő munkát is?

– Igen, próbálkozni kell olyasmivel is, ami nem feltétlenül a szakmánk része, megújulni. Szerintem egy ember akár 2-3 munkát is vállalhat, így pedig megtalálhatja a bevételi forrását. Több fronton is lehet működni, mi is több lábon állunk, mert eggyel nem lehet hosszútávon kitartani. A nehéz helyzetekben is meg kell keresni a lehetőségeket, rá kell jönni, hogy hogy tudjuk jobban megvalósítani magunkat. Újra kell tervezni és erre fel kell készülni. Én személy szerint azt hiszem, hogy egy hosszú távú változás megy végbe a világon, akár 4-5 évig is eltarthat, és erre tudatosan fel kell készülni. Fontos megérteni, hogy az embereknek most az egészségre kell fordítani a pénzt, és az időt. Ha szükséges, le kell fogyni, egészségesen, tápanyag dúsan étkezni, vitaminokat szedni, és mozogni, illetve a mentális egészségre is figyelni kell, meg egymásra. Még ha fizikálisan el is kell, de mentálisan nem szabad elzárkózni a világtól.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?