Belföld, Hírek

Megvan, kinek a kezébe kerül a TV2 Andy Vajna halála után

Bejelentették az új tulajdonos nevét.

 

 

 

 

Vida József üzletember, a Takarékbank elnök-vezérigazgatójának érdekeltségébe kerül a TV2 médiaportfóliója – közölte a csatorna szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az előzetes bejelentésnek megfelelően

az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. szerzi meg a TV2-csoportot. A bizalmi vagyonkezelő társaság tulajdonosa Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, aki alig egy hónappal ezelőtt, április 15-én jelentette be, hogy képviselői útján előrehaladott tárgyalásokat folytat a TV2 Média Csoport Zrt. megszerzésére. Az üzletember a média mellett jelentős befektetésekkel rendelkezik a pénzügyi szektorban és a banki informatika területén, valamint az ingatlankezelés és a pénzügyi tanácsadás területein is.

 

 

 

 

 

 

A társaság közvetett módon 100 százalékos befolyást szerez a TV2 Média Csoport Zrt., azaz Magyarország legnagyobb, a TV2-vel együtt összesen 14 csatornából álló televízió-portfóliója fölött. A vagyonkezelő társaság tulajdonszerzéséhez a Gazdasági Versenyhivatal hozzájárulása is szükséges.

A tárgyalások nyomán a TV2 Média Csoport Zrt. ‘A’ és ‘B’ sorozatú részvényei közvetett módon az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. befolyása alá kerülnek.

Az adásvétel és üzletrész vásárlások részleteit üzleti titokként kezelik. A GVH eljárásától függően az Abraham Goldmann BV Zrt. tulajdonszerzése július végén zárulhat le.

 

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?