Belföld, Hírek

Orbán Viktor szerint sikeres járványkezeléssel az 1848-as hősök nyomdokaiba léphetünk

Rövid, 57 másodperces videóval üzent 1848. március 15. évfordulóján a magyar miniszterelnök.

 

 

 

 


„Ez nem csak az emlékezés, de a hála napja is. Hiszen nem csak az 1848/49-ben álltak helyt az akkori magyarok, hanem az ő helytállásukból meríthettünk erőt 1956-ban, aztán később 1989/90-ben.” – mondta Orbán Viktor ma reggel a Facebook-ra feltöltött videóján. A rövid klipből kiderült, hogy reggel ellátogatott Petőfi Sándor szobrához megemlékezni a’48-as forradalom kitöréséről.

A miniszterelnök a rövid felvezetés után kitért arra, hogy szerinte „egy sikeres járványkezeléssel, egy bátor helytállással” hasonló inspirációt hagyhatunk az utókornak, mint az 1848-as magyarok.

„Ma nem csak életeket kell mentenünk és visszaszorítani a járványt, de egy sikeres járványkezeléssel, egy bátor helytállással példát kell adnunk majd utánunk következő gyermekeinknek és unokáinknak, hogy ha majd ők kerülnek bajba, akkor legyen mire visszaemlékezni: hogyan volt az 2021-ben, amikor a mi nagyszüleink és szüleink álltak helyt egy nehéz helyzetben. Nagyon remélem, hogy lesz mit örökül hagyni a gyermekeinknek.” – mondta Orbán Viktor.

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradt a hagyományos március 15-ei helyszíni ünnepség.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?