Belföld, Hírek

Újabb magyar városban döntöttek a nyugdíjasok vásárlási sávjának visszahozásáról

Szolnok után újra bevezetik az idősek vásárlási sávját Kiskunhalason is. A döntés szerint a piacra 11 és 12 óra között csak a 65 év felettiek mehetnek.

 

 

 




 

Szolnok volt az első település Magyarországon, ahol a tavaszi koronavírus-hullám után újra bevezették az idősek vásárlási idősávját, de csak a piacokon. Most újabb város, Kiskunhalas döntött hasonlóan – írta meg Baon.hu. Fülöp Róbert polgármester döntése szerint délelőtt 11 órától 12 óráig csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak szerdán és szombaton a helyi piacon.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.


 A 65 feletti személyek személyek saját döntésük alapján élhetnek a lehetőséggel, hogy a számukra kijelölt 11 és 12 óra közötti védett idősávban vásároljanak a piacon. Ebben az időtartamban rajtuk kívül a piac területén csak az ott árusítók és foglalkoztatottak tartózkodhatnak.

A piac reggeli nyitásától 11 óráig nincs korosztályi szabályozás vagy tilalom, ez azt jelenti, hogy a 65. életévüket betöltött személyek is mehetnek vásárolni 11 óra előtt is.

Ezen kívül a polgármesteri utasítás értelmében a szerdai és a szombati napokon a piac csak úgy nyithat ki a jövőben, ha mindenki eleget tesz ezeknek az intézkedéseknek.

Újra kötelező a piac területén mindenki számára az arcmaszk viselése, ezen felül az árusoknak a kesztyű használata. A piac területén lévők számára előírt védőtávolság mellett az árusok között a lehető legnagyobb távolságot kell kialakítani.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?