Hírek, Külföld

Levette a sisakját és csatlakozott a tüntetőkhöz egy rendőr a társaival Michiganben

A példás tettével azonnal elnyerte a tüntetők szimpátiáját a rendőr.

 

 

 

 




 

Korábban a Blikk is beszámolt róla, hogy egy rendőr kegyetlenül megfojtotta a térdével George Floydot, aki hiába könyörgött az életéért. A brutális kivégzés hatalmas tüntetéshullámot vonzott maga után, amiben többen is megsérültek, boltokat gyújtottak fel és fosztogattak is.

A könyörtelen gyilkost, Derek Chauvint azóta letartóztatták, és még a józan ítélőképességű felesége is elvált tőle, azonban a helyzet nem javult: a tüntetők továbbra is a feketék, illetve a kisebbségek jogaiért küzdenek, ha kell, akkor az erősebb, felszereltebb rendőri szervek ellen – írja a 24.hu.

Ugyanakkor a VT most egy igencsak üdítő hírről számolt be, ugyanis egy michigani rendőr, Chris Swanson és társai letették a sisakjaikat és csatlakoztak a tüntetőkhöz, mondván, ők nem olyanok, mint Chauvin.

 

 

 

 

 

A békés demonstrálók örömmel fogadták a rendőr reakcióját, és a továbbiakban együtt kezdtek el sétálni. Swanson az átállása során azt is elmondta, hogy szeretné, ha ez a megmozdulás inkább egy ünnep lenne, mint sem egy tüntetés.

Az ünnepélyes csatlakozás után a tömeg Swanson nevét kezdte el skandálni, majd közösen kezdték el toborozni az embereket „Gyertek velünk!” szavakkal.

Később Swanson egy helyi médiumnak azt mondta:

„Ennek erről kellene szólnia – a rendőrség és a közösség együttmőködéséről. Ha igazságtalanságot tapasztalunk, meg kell hallanunk a közösség és a rendőrség hangját is. Csak annyit kell tennünk, hogy kommunikálunk, amit most megtettünk, s lám, együtt vonulunk” – mondta.

A felvételen látható, ahogy a tömeg és a rendőrök megtalálták a közös hangot, és sikerült néhány pacsizás és mosolyvillantás után közösen küzdeniük a jóért, a békéért.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?