Egyéb

Brutális tömeg lehet az üzletekben a korai zárás miatt

Ezen még súlyosbíthat az ünnepek előtti roham.

 

 

 

 


Orbán Viktor egyik hétfői bejelentése a koronavírus miatti korlátozásokról a kereskedelmet érinti: csak a létfontosságú cikkeket árusító boltok lehetnek nyitva, de azok is csak este 7 óráig – így betartható a 20 órától életbe lépő kijárási korlátozás.

A korlátozások értelmében a boltok már most szerdán rövidebb nyitvatartási idővel dolgoznak, az intézkedés egyelőre 30 napra szól.

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára, Vámos Görgy a Pénzcentrum megkeresésére a bejelentett intézkedéssel kapcsolatban a következőt mondta:

„A mérvadó mindig az, ami a Magyar Közlönyben megjelenik jogszabály formájában. Ugyanakkor a bejelentés egyértelmű, a boltoknak 19 órakor be kell zárniuk, ezen vitatni való nincs. Semmiféle esélylatolgatásba nem tudunk azonban egyelőre belemenni, és nem is lenne etikus. Tehát sem a forgalomra vonatkozóan, sem a boltokban esetlegesen megnövekvő vásárlói létszám alakulására vonatkozóan nem kívánunk előrejelzéseket tenni. Mindehhez meg kell várnunk az első értelmezhető tapasztalatokat.”

A portál ugyanakkor iparági forrásokból úgy értesült, hogy a vásárlási szokások, és az ünnepek közeledtével megnövekvő forgalom miatt az üzletekben tumultus alakulhat ki. Az ügy további érdekessége, hogy hamarosan kezdődnek a hagyományosan novemberben tartott „Black Friday” akciók is, ami az online kereskedelem terjedése ellenére még mindig nagyon sok embert szoktak vonzani a nagyon üzletláncok boltjaiba.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?