Hírek, Külföld

Trump minden eddiginél veszélyesebb lehet utolsó 73 hivatali napján

A szakértők szerint nagy károkat okozhat még a leköszönő elnök.

 

 

 

 


Senki ne várja, hogy Donald Trump szépen csendben távozik posztjáról, és az utolsó hivatali hónapjaiban nem okoz még meglepetéseket – figyelmeztetnek a politikai szakértők, akiknek szavait a Mirror szemlézte.

Trump 2021. január 20-án fogja átadni helyét az újonnan megválasztott Joe Bidennek, addig azonban még komoly károkat okozhat, az utóbbi időszak pedig sokszorosan bebizonyította, hogy a jelenlegi elnök képtelen veszíteni és elfogadni a tényeket. 73 napig azonban még nála a hatalom, és nem valószínű, hogy a rendelkezésére álló idejében nem tesz meg mindent, hogy Biden dolgát megnehezítse.

Mit tehet még január 20-ig? Például kinevezhet még egy sor „saját” embert különböző vezető pozíciókba, hogy ezzel is Bidennek tegyen keresztbe.

Tori Malvern, politikai elemző szerint „mint egy sebzett állat, Trump most veszélyesebb, mint valaha volt, amikor még nyugodtan üldögélt az Ovális irodában.” A több millió szavazója pedig hősként fog tekinteni rá ezért, hozzon bármilyen jellegű intézkedéseket.

Ezt jól mutatja az is, hogy a jelenlegi elnök napok óta választási csalásról beszél, és komoly lépéseket is tervez tenni annak ügyében, hogy rábizonyítsa Bidenékre a szavazatok manipulálását. A virginiai golfpályáról – ahol az eredményeket várta – kiadott közleménye szerint bíróságra viszi az ügyet.

Korábbi kampánymenedzsere, Brad Parscale szerint is aggodalomra adhat okot a politikai szereplők szemében, hogy Trump irtózatos mennyiségű anyagot gyűjtött mindenkiről.

Az exmenedzser szerint benne van a pakliban az is, hogy utolsó intézkedései közt szép számmal lesznek kirúgások is: esélyes az elbocsátásra az FBI igazgatója, Christopher Wray, Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető járványügyi szakembere és Bill Barr főügyész is.

Bidennek tehát valószínűleg elnöksége első hónapjaiban Trump után kell majd kármentést végeznie – azt már például jelezte, hogy első intézkedései között lesz a párizsi klímaegyezményhez való visszatérés, amelyből Trump már kiléptette az Egyesült Államokat.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?