Hírek, Külföld

Mozgósították a hadsereget Svájcban a járvány miatt

A svájci kormány szerdán engedélyezte mintegy 2500 katona bevetését, hogy segítsenek a koronavírus-járvány második hulláma miatt szorult helyzetbe került egészségügyi ellátórendszer tehermentesítésében.

 

 

 




 

Idén ez már a második alkalom, hogy a páciensek szállítására mozgósították a svájci katonákat. Szerdán több mint tízezerrel nőtt az új fertőzöttek száma az alpesi országban, ami a kórházak túlterheltségével fenyeget.

A Covid-19-pandémia második hullámával az esetszámok meredeken növekednek egy-két hetes késéssel pedig a kórházakban, illetve az intenzív osztályokon kezeltek száma is. 2020. október 27-e kedd óta több kanton kérte a hadsereg támogatását

– közölte a svájci vezetés a szerdai kormányülést követően.

A svájci kabinet egyben 350 millió svájci frank (120 milliárd forint) kölcsönt engedélyezett a járvány sújtotta sportkluboknak, illetve további támogatást is kilátásba helyezett, mivel a járvány feltartóztatása végett a nagyobb rendezvényeket nézők nélkül tartják meg.

A 8,6 milliós lakosú Svájcban 192 376 az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 2500-an hunytak el a kórban. A gyógyultak száma 87 100.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?