Belföld, Hírek

Rekordbüntetés a Parlamentben: 4,4 millióra szankcionálták Jakab Pétert a krumplizsákos akciója miatt

Példátlanul magas összegre, 4,4 millió forintra büntette Kövér László házelnök Jakab Pétert, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjét, a múlt heti krumpliszsákos akciója miatt – írja az Alfahír.

 

 

 




 

Jakab múlt héten, felszólalása után egy krumplis zsákkal indult el Orbán felé, mire Kocsis Máté frakcióvezető és Balla György a kormányfő Viktor elé állt, így akadályozva meg Jakabot abban, hogy átadja a burgonyát. Jakab ugyanakkor a Facebook-oldalára feltette a videót, ezen látszik, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kövér László házelnök is odalépett, hogy megakadályozza a krumpli átadását. Jakab szerint a borsodi időközi választáson azért szavaztak sokan a Fideszre, mert a kormánypárt ingyenkrumplit adott nekik.

Egy jogállamban ezzel nyilván lehetne jogi útra terelni az ügyet, de mi nem élünk jogállamban. Annyit tehetünk, hogy a mentelmi bizottsághoz fellebbezünk, de azért nagy csodavárás nincs ebben a kérdésben

– mondta a döntésről Jakab Péter. Hozzátette:

Nem tehettem mást, mint hogy azzal a krumplival, amit a Fidesz osztogatott Borsodban és az egész országban immár 10 éve, megajándékozzam a “kedves vezetőt”, hogy lássa, milyen az amikor csak ennyire értékelik az embert

Jakab eddig is az egyik legtöbbet büntetett képviselő volt, igaz, ilyen összegű büntetést korábban nem szabtak ki. Egy évvel ezelőtt részletesen foglalkoztunk a parlamenti büntetések nagyságával, okaival.

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?