Belföld, Hírek

Fesztivál Szövetség: tönkremehet a zenei fesztiválok 60 százaléka

Nemcsak a már lemondott VOLT és Balaton Sound, hanem a többi nagy hazai popzenei fesztivál is elmaradhat idén nyáron. Az ellehetetlenülés számos rendezvény esetében a csődöt fogja jelenteni – mondta Márta István, a Fesztivál Szövetség elnöke az ATV-n. Márta arról beszélt, a jelenlegi állás szerint a kisebb zenei fesztiválokat az időpontok csúsztatásával, a programok átszervezésével esetleg meg lehet rendezni.

 

 

 
 

Nagy fesztiválok esetén viszont elérkezett az a vörös vonal, amin túl már nem fog a jegyelővétel működni

– mondta a Fesztivál Szövetség elnöke. Hozzátette, ők reménykednek a többfokozatú nyitásban, de minden azon múlik, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ az adatrendszere alapján hogy dönt, mennyire lazíthat a jelenlegi állapoton.

Az oltási igazolványokról elmondta, nem mindegy, milyen paraméterekben gondolkoznak a fesztiválok – ültetett vagy nem ültetett közönséggel és távolságtartással számolnak-e –, de dönteni kell róla,  hogy ilyen igazolványra szükség van-e. A jelen pillanatban lévő hatályos szabályok alapján a 18 éven aluliak oltási igazolvány hiányában nem mehetnek fesztiválozni, sőt a családok sem.

Mindezek miatt a Szövetségnél úgy kalkulálnak, ha nincs oltás és ennek következtében enyhítés, a popzenei fesztiválok 60 százaléka tönkre fog menni.

 

 

 

forrás: 24.hu

►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?