Belföld, Hírek

Leukémiával küzd a kerekesszékes fesztiválkirály – Segítsen Bálintnak, hogy élhessen!

Segítségre van szüksége egy pécsi, kerekesszékes fiúnak.

 

 

 




 

Endrédi Bálintot nagyon sokan ismerik, miután a piros kerekesszékes srác nagyon sok fesztiválon és buliban ott van. Bálint 9 éves volt, amikor egy súlyos betegséget, Friedrich-ataxiát diagnosztizáltak nála. 13 éves kora óta nem tud járni, ennek ellenére nem vesztette el a vidámságát, és azon van, hogy amennyire csak lehet, teljes életet éljen. Egyetemre járt, plusz rengeteg mindenben részt vett a barátaival: a fesztiválok mellett ejtőernyőzött és motorozott is például.

Azonban nemrégiben újabb baj történt vele: januárban leukémiával diagnosztizálták, és már meg is kapta az első kemoterápiás kezelést. Most peddig nagyon nagy szüksége van a segítségre – írja a bahir.hu, amelynek felhívását többek közt a Strand Fesztivál is megosztotta.

Kedves STRANDolók! Egy kedves barátunk, Endrédi Bálint, akit már sokan ismerhettek a fesztiválokról, segítségre szorul….

Közzétette: Strand Fesztivál Official – 2020. október 13., kedd

 

 

 

 

„Sziasztok!

Ha gyerekként ismertél, még talán fociztunk vagy táncoltunk is együtt. Akkor még nem volt kerekesszékem, 9 éves koromig azt sem tudtuk, beteg vagyok. 13 éves koromtól nem tudok járni a Friedrich-ataxia miatt. Ha az elmúlt években magyarországi fesztiválokon (Sziget megvan?) buliztunk, akkor a piros kerekesszékem, mopedem lehet emlékeztető és az állandó jókedvem. Kesereghetnék, de én mindig a pozitívumot látom. Most is, pedig már május óta kórházban vagyok, miután bekrepált a szívem és egyik tüdőm összeomlott. Kiderült leukémiám van. Most kapom a kemoterápiát, vannak jobb és rosszabb napok. Tudom, hogy a vége jó lesz, arra kell készülnöm most. Sajnos, ahhoz, hogy kimehessek, gondozóra és segédeszközre lenne szükségem. Nekem pedig csak az albérletre és kajára futja, már gyógyszerre sem. Szégyellem, hogy kérnem kell, mert mindig én segítettem és azt is akarok még, segíteni másoknak. Ehhez azonban nekem kell jobban lennem. Ami neked pár sör vagy cigi, nekem most nagy támogatás lehet, ha többen adakoztok.

Magyarul jó szójáték, hogy én nem félek, élek (ahogy egy barátom mondta) és ugye a tetoválásom is az, hogy soha nem adom fel” – olvasható Bálint levele a portál oldalán.

A fiú egyébént tervezi, hogy egyesületet hoz létre az egyik barátjával: olyan támogatói csapatot szeretne összehozni, amely maszkkal segíti a rászorulókat. Később, ha meggyógyul, iskolákban szeretne beszélni az életéről – de mindent a maga idejében.

„Már öt éve halottnak kéne lennem a könyvek szerint, de én úgy érzem, legalább 55 évig fogok élni. Biztos vagyok benne, hogy ki fogok jönni ebből, igyekszem minél előbb. Van célom, nem adhatom fel, mert segíteni akarok.”

Aki segíteni tud és szeretne, ezen a számlaszámon megteheti:
Számlaszáma: 11773315-00779472-00000000
OTP BANK Endrédi Bálint

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?