Belföld, Hírek

Újra beindult Dúró Dóra darálója – újabb mesekönyvet semmisített meg a politikus, és ez a kiadvány különösen kiakasztotta

Újabb, szerinte homos**xuális propagandát is tartalmazó mesekönyvet semmisített meg pénteken Budapesten a Mi Hazánk Mozgalom nevű párt elnökhelyettese. Az összes hasonló könyvet be akarja tiltatni.

 

 

 




 

Dúró Dóra azt mondta: különösen felháborítónak tartja, hogy a kötet – a „Vagánybagoly és a harmadik Á” című, „avagy mindenki lehet más” alcímű mesekönyv – a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával jelent meg. (A szerző Bán Zsófia, és 2019-ben jelent meg a Pozsonyi Pagony kiadó gondozásában.)

Hozzátette, hogy a kötet szerzője, Bán Zsófia beszédet mondott a 2013-as Budapest Pride megnyitóján.

A politikus homos**xuális propagandának tartja, hogy az egyik szereplőnek nem apja és anyja, hanem két anyja van. Azt is problémának tartja, hogy a mesekönyv egy másik részletében a szerző érzékenyíti „gyerekeinket” a fekete bőrű külföldi osztálytárs befogadására, az egyik gyerekszereplő pedig viccelődve a „beverem a pofáját” kifejezést használja.

Felidézte, hogy a „Meseország mindenkié” című, szerinte ugyancsak homos**xuális propagandát tartalmazó mesekönyv ledarálása után hívták fel a figyelmét erre a „propaganda-mesekönyvre”

Dúró Dóra írásbeli kérdéssel fordul az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjéhez, hogy megtudja, miként támogathatta a Kásler Miklós által elnökölt NKA a kötet megjelenését, mennyi pénzzel támogatták a könyv kiadását és ki a felelős mindezért.

Dúró Dóra kérdésre válaszolva közölte: egyetért Borbély Lénárd csepeli polgármester (Fidesz-KDNP) azon intézkedésével, hogy a kerületi intézményekben betiltotta a „Meseország mindenkié” című könyvet.

Állami támogatással is folyik a homoszexuális propaganda a mesékben: a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a…

Közzétette: Dúró Dóra – 2020. október 9., péntek

 

 

 

 

„Állami támogatással is folyik a homos**xuális propaganda a mesékben: a Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a mesekönyvet, amelyben az egyik szereplőnek anya és apa helyett két anyja van, míg a barna bőre miatt csúfolt gyerek azt mondja: „beverem a pofájukat”. Olyan szerzőt támogatott a Fidesz-kormány 2019-ben az adófizetők pénzéből, aki a 2013-as ún. Pride-on megnyitó beszédet is mondott. Törvényjavaslatot nyújtok be, hogy ezek a könyvek eltűnjenek a boltok polcairól, és kérdőre vonom a minisztert, hogy ezt mégis miért támogatják. Addig is széttéptem a sajtótájékoztatómon.”

Nemrég néhány budai óvoda használni kezdte a Meseország mindenkié című könyvet. Mint ismert, Dúró Dóra első könyvdarálós performansza után nem sokkal Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatón azt mondta, meg kell vizsgálni, hogy ez nem kiskorú veszélyeztetése-e, és ha igen, ezeknek az óvodáknak a fenntartóit meg kell büntetni.

A Meseország mindenkié című mesegyűjtemény egyik szerzője is megszólalt az első darálós akció után, erről itt olvashat.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?