Belföld, Hírek

Viszlát nyár, hiányozni fogsz: beköszönt jövőhéten az ősz – ilyen időre számíthatunk

Jövő hétvégén végre beköszönthet az ősz, borongós, hűvös időre számíthatunk.

 

 

 

 
 

A hét elején kevés felhőre, sok napsütésre számíthatunk. Eső sehol sem alakul ki. A délkeleti szél többfelé megélénkül, az Alföldön erős lökések is lehetnek. Nyárias időnk lesz: délután 25-26 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők – írja a Köpönyeg.

A hét közepén, egyelőre folytatódik a szeptemberi nyár sok napsütéssel, és a nappali felmelegedés is erősödik, néhol már 30 fokos hőség is lehet. Marad az élénk légmozgás. Egyre gyakrabban növekszik meg a gomolyfelhőzet, és DNy felől mindként nap elszórtan fordulnak elő záporok, zivatarok. Délutánonként 24-29 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken, markáns változás kezdődhet időjárásunkban: egyre többfelé várható kiadós eső, miközben az ÉNy-i szél viharossá fokozódik. Erős lehűlés kezdődhet, délután már csak 20-24 fok valószínű.

A hétvégén viszont végre beköszönthet a borongós, hűvös őszi idő. Szombaton átmenetileg kevesebb, vasárnap ismét több helyen eshet az eső. 15 és 20 fok közé csökkenhet a maximum, az erős szél tovább ronthat majd a hőérzeten.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?