Belföld

Tartalékos katona volt, aki felismerhetetlenre verte az anyát – Megszólalt a honvédség az ügyről

Megszüntették a tartalékos katona szolgálati viszonyát annak az illetőnek, aki felismerhetetlenre vert egy nőt szombaton Bujákon.

 

 

 
Nágel Tamás, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel azt közölte: az ügyben az újabb adatok alapján a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte, hogy az illetékes ügyészség indítványozza a bíróságon a távoltartás elrendelését.

Kiemelte továbbá, hogy a büntetőeljárásban érintett férfi nem volt és jelenleg sem a rendőrség állományának tagja.

 A nő a saját Facebook-oldalán fényképekkel osztotta meg a párkapcsolatában történteket. Azt írta: a férfi – aki katonai főiskolát is végzett és alezredes – nem először bántalmazta. Ezúttal eltörte az orrát, a fejét és a testét ököllel szétzúzta, a haját kitépte, és majdnem megfojtotta. A Blikknek külön is mesélt a borzalmakról.

 

 

 

 

A KÉPEKET IDE KATTINTVA LÁTHATJA

 

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI megkeresésére azt közölte: a HM és a Magyar Honvédség – az önkéntes tartalékos katonák esetében is – elítéli a nők elleni erőszak minden formáját. Az eset kapcsán intézkedtek az érintett tartalékos katona szolgálati viszonyának soron kívüli megszüntetéséről – tették hozzá.

Azt írták, az ügy miatt rendőrségi eljárás indult, amelynek befejezéséig további információt nem áll módjukban nyilvánosságra hozni.

 

 

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?