Érdekes, Kreatív

9 nyakkendő kötés módszer, amely segítségével elképesztő csomókat köthetünk!

A nyakkendő szinte elengedhetetlen tartozéka, egy igazi úriember öltözetének. Egyszerűen enélkül nem hagyhatja el az otthonát. Egy ilyen férfiról sokmindent elárulhat a nyakkendő színe és az is, hogyan van megkötve a csomó.

Például a híres James Bond úgy véli, hogy az emberek nagy figyelmet tulajdonítanak a stílusra és ő nem elégszik meg az egyszerű, mindenki által jól ismert Windsor csomóval. Azonban nem mondhatjuk, hogy a Windsor csomó nem jó. Szerencsére a nyakkendő szerelmeseinek széles választék áll rendelkezésükre.
Az alábbiakban bemutatjuk a 9 legnépszerűbb nyakkendő kötés módját.

 

 

 

1. Balthus csomó
Ez a csomó elsősorban a nagy méretéről ismert. Ezt a csomót egy svájci festő találta fel, és a bogja lényegesen nagyobb, mint a Windsor csomó.

2. Cape csomó
Ez a csomó nagyon egyszerű, de elegáns. Azok számára ajánlatos, akik szeretik a tökéletes szimmetriát.

3. Christensen csomó
Ez a csomó a nevét feltalálójáról (Amanda Christensen-ről) kapta. Az igazság az, hogy ez a nyakkendő csomó már nem annyira divatos. Alig lehet látni modern nyakkendőkön ilyen csomót.

4. Merovingian csomó
Egyesek úgy vélik, hogy ez a Windsor csomó fordított változata. Ez a csomó titokzatos és hihetetlenül elegáns.

5. Onassis csomó
Ezt a nyakkendő kötési módszert alkalmazta Arisztotelisz Onasszisz, görög milliomos, hajótulajdonos. Ez a csomó alkalmi viselésre alkalmas a legjobban.

6. Pratt csomó
Érdekes, hogy az Egyesült Államokban Shelby csomónak, Európában pedig Pratt csomónak nevezik. Természetesen a csomó ugyanaz, csak úgy tűnik, a nevek küzdenek egymással. Úgy vélik, hogy ez a csomó a legalkalmasabb azoknak, akik irodában dolgoznak.



7. Trinity csomó
Azt mondják, hogy a csíkos nyakkendőket ezzel a csomóval érdemes megkötni.

8. Kvartett csomó
Talán ez a legegyszerűbb módszer, az itt felsoroltak között. Kezdőknek tökéletes módszer! Érdekessége az, hogy az egyszerűség ellenére, a 30-as években ezt tartották az egyetlen elfogadott kötési módszert.

9. Eldridge csomó
Ez a csomó nagyon látványos, de meglehetősen bonyolult. A kezdők jobban járnak, ha hozzá sem kezdenek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ebben a cikkben bemutatott videók tükörben vannak filmezve. Kövesd figyelmesen az oktatók kézmozdulatát és hamarosan mesterien tudsz majd nyakkendőt kötni!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?