Életmód, Érdekes

Miért akarnak napjainkban egyre tovább szinglik maradni az emberek

Nem is olyan régen teljesen természetes volt, hogy egy ember megházasodik 20 éves kora előtt, vagy akár szülővé is válik, míg az egyedülálló embereket a magánnyal társították. Napjainkra azonban a modern emberek elkezdték megkérdőjelezni ezeket az idejétmúlt normákat, és kiélvezni az egyedülálló életmód minden örömét. Igen, bármilyen furcsának is tűnhet, a szingliségnek is vannak olyan csábító oldalai, amik miatt a mai fiatalok ma már egyre később gondolják úgy, hogy el kéne köteleződniük valaki mellett.

 

 

 

1 Élvezetesebb a más emberekkel töltött idő.

7c8047540495181580b2934891

Az emberek manapság inkább a szabadidejükre, a társadalmi életükre és a karrierjükre koncentrálnak. Nem akarják, hogy az életüket a kapcsolati státuszuk irányítsa, vagy emiatt esetleg el kelljen hanyagolniuk saját magukat. A szingli élet lehetőséget ad számukra, hogy nyitottabbak legyenek az új kalandok iránt, és ez az egyik oka annak, amiért a leginkább szórakoztatónak találják az emberek az egyedülállóságot.

Az ilyen emberek élvezik az élet minden percét, és sokkal több élménnyel lesznek gazdagabbak, mint az előző generációk tagjai, ezáltal pedig sokkal jobban felismerik az élet igazi értékeit.

2 A nők szeretik a függetlenség érzését.

28e29b54c0ae605b99c1fa11d3

A nők szeretik a hatalom és a független élet érzését. Manapság már inkább a karrierjükre koncentrálnak és tiszteletben tartják a személyes életüket anélkül, hogy emiatt áldozatokat kellene hozniuk az élet más területein. Sokan attól tartanak, hogy a párkapcsolatok miatt elveszítik ezt a függetlenségüket.

Ez az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek ma már később házasodnak, mint néhány évtizeddel korábban, és rendszerint először inkább szeretnék befejezni a felsőoktatásukat, illetve stabil karriert építeni, mielőtt komoly kapcsolatra vagy akár családalapításra adnák a fejüket.

3 Az életkor haladtával egyre inkább az egyedülállóság tűnik a jobb megoldásnak.

85783252ed8a2c1b9caa414094

A 40 és 85 év közötti emberekről készült tanulmány azt mutatta, hogy az egyedülálló emberek élete sokkal jobb. Ahogy a szingli emberek öregednek, egyre inkább elégedettebbnek érzik magukat. A párkapcsolatban élő társaiknál ugyanez már nem volt ennyire egyértelmű.

Annak ellenére, hogy sokan nem hiszik el, ha egy élete nagy részét egyedül töltő nő azt mondja, hogy „jól vagyok”, valójában épp olyan egészségesek mind fizikálisan mind pedig mentálisan, mint a házas társaik.


4 Egyre kevesebben akarnak elköteleződni.

23ad445e2b83419ce3ac07a980

Azok az emberek, akik szoros kapcsolatra és elköteleződésre vágynak, egyre többször maradnak magukra, mivel egyre kevesebb olyan embert találni, aki valóban értékeli és törődik az elkötelezettséggel. Ma ez egyre inkább ritkaság számba megy, az elköteleződést és a komoly kapcsolatokat kereső emberek pedig gyakran félelmet keltenek másokban.

Amikor valaki folyamatosan emlékezteti a partnerét az elkötelezettség értékére, de ő maga ugyanakkor semmin sem változtat, az olyan, mintha a semmire pazarolnánk az időt. Ezért vannak olyan emberek, akik úgy gondolják, hogy a szándékosan komoly kapcsolatot kereső emberekkel lehetetlen párkapcsolatba kerülni, ennek ugyanis idővel kell majd kialakulnia, magától, természetesen.

5 Egyre kevésbé bízunk másokban.

a2672758dfb3e828a145438b88

Annak ellenére, hogy mindig is voltak olyan szerelmi történetek, amiknek rossz végük lett, az emberek még sosem féltek annyira bízni másokban, mint napjainkban. Ha pedig valakinek a bizalmát eljátsszák, akkor teljesen mindegy, hogy ki és milyen formában próbál meg később bizonyítani neki, már sosem fog tudni ugyanúgy bízni az emberekben, mint korábban. Sokan épp ezért inkább az állatok társaságát keresik, esetükben ugyanis nulla az ilyen bizalmi problémákból fakadó érzelmi sérülések kockázata.

6 Sokan az alacsony önértékelésük miatt maradnak szinglik.

2ca90550cb9886b12ceeaa3c60

Vannak emberek, akik élvezik az ábrándozással, alvással és úgy általában a lustálkodással töltött időt, amivel még nincs is baj, viszont sokan emiatt úgy érzik, hogy nem elég jók ahhoz, hogy partnert szerezzenek maguknak. Leginkább talán azért, mert ezt a fajta életmódot nem könnyű megosztani másokkal. Az alacsony önbecsülésű emberek épp ezért távolságtartóbbak, és boldogabbak, amikor egyedül vannak, és nem kell aggódniuk mások miatt vagy azért, hogy mit gondolnak róluk mások.

7 Jobb emberré szeretnénk válni és dolgozni magunkon.

428b00555ca49ee776c5f37a0c

Természetesen egy párkapcsolatban is van lehetőséged dolgozni magadon vagy karriereden, azonban ilyen helyzetben jóval szűkösebbek a lehetőségeid. Amikor saját magunkat akarjuk fejleszteni, és jobb emberré válni, akkor ki kell küszöbölnünk minden gyengeségünket, hogy erősebb személyiséggé váljunk. Sajnos az ilyesmi tagadhatatlanul könnyebb úgy, ha nincs mellettünk más, aki miatt esetleg kevésbé tudnánk koncentrálni a feladatainkra vagy aki esetleg hátráltat minket ebben. Sokan nem véletlenül a szabadidő kényelmesebb és szabadabb beoszthatósága miatt döntenek úgy, hogy nem szeretnének egyelőre párkapcsolatban élni másokkal.

Mi a véleményed az egyedülálló életről? Szerinted tényleg jobb a szingliség? Mikor érezted magad szabadabbnak és boldogabbnak, amikor egyedül voltál vagy amikor kapcsolatban?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?