Belföld, Hírek

Kötelező a maszk a mozikban, de a büfében vett ételt azért lehet fogyasztani

Reálisnak tűnik, hogy mindenki fel-le fogja húzogatni a maszkját minden korty kólánál és falat popcornnál…

 

 

 




 

Hétfőn írtuk meg, hogy szigorítanak a maszkviselési szabályokon Budapesten: Karácsony Gergely javaslatára péntektől a mozikban és színházakban, hangversenyen és cirkuszi előadáson, valamint a hasonló intézmények zárt tereiben, illetve a társasházi közgyűléseken is kötelező lesz az orr- és szájnyílást eltakaró maszk használata.

A kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot is kiszabhatnak majd.

Szerdán délután pedig Orbán Viktor Facebook-videójában is szó volt ugyanerről a szigorításról, tehát ez alapján nemcsak a fővárosban, hanem országszerte mindenhol életbe lép a szabály.

Adja magát a kérdés, mi lesz ezután a mozikban működő büfékkel, hiszen a vetítés közben fogyasztott popcorn és szénsavas üdítő sokaknál legalább annyira fontos részét adja az élménynek, mint maga a film. Ha viszont végig hordani kell a maszkot, az nyilván kizárja az evés-ivást.

Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója érdeklődésünkre elmondta:

A fővárosi jogszabály értelmében a büfében vásárolt étel és ital fogyasztásának idejére le lehet venni a maszkot.

Abba most inkább ne menjünk bele, mekkora az esélye, hogy az emberek fel-le húzogatják majd a maszkjukat minden falat popcornnál és korty kólánál a ráadásul teljesen sötét teremben, és nem legyintenek inkább az egész szabályra már a legelején.

Mondjuk, érdekes lenne egy erre a célra rendszeresített munkatárs, aki fojtott hangon odaszól: „hé, 7-es sor 9-es szék! Ha nem iszol épp, fel a maszkot!” De van egy olyan érzésünk, hogy ez aligha fog megvalósulni.

A lényeg mindenesetre annyi, hogy nem zárnak be a mozik büféi. (Persze az egyelőre még nem részletezett országos szigorítás ezt felülírhatja – amennyiben így lenne, arról is beszámolunk.)

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?