Belföld, Hírek

„Ruszkik haza!” – ezt skandálta a tömeg az orosz nagykövetség előtt

„Ez Putyin igazi arca és ez az a hatalom, amihez Orbán Viktor 10 éve dörgölőzik” – mondták a felszólalók egyebek közt.

 

 

„Ruszkik haza, ruszkik haza!” – ezt kiáltotta a tömeg az orosz nagykövetség Bajza utcai épülete előtt, az ellenzék tüntetésén, amit Ukrajnáért, a kárpátaljai magyarokért az orosz agresszió ellen rendeztek.

A tömegben ukrán, magyar és EU-s zászlókat is lehet látni. Egy „ruszkik haza” táblán pedig egy Putyint ábrázoló kép látható, Hitler-bajusszal.

„Ez Putyin igazi arca és ez az a hatalom, amihez Orbán Viktor 10 éve dörgölőzik” – mondta Vadai Ágnes, a DK alelnöke. Aki medvével alszik, az ideig-óráig nagyobbnak érezheti magát, de sosem tudhatja, mikor falják fel – tette hozzá. „Én értem, hogy a bahreini üzleti tárgyalások fontosak, de itt lenne az ideje, hogy az orosz barátja által nemrég kitüntetett külügyminiszter hazatérjen”– mondta a DK politikusa.

Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke azt mondta: „Ami igazán nagy bűn, az a függőség, amit Orbán Viktor Paks II. erőltetésével kiépít”. Szerinte Paks II. orosz pénzből, orosz érdekből nem épülhet fel Magyarországon.

„Támogatjuk Ukrajnát” – mondta ukránul, majd magyarul is Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke. Kunhalmi arra szólította fel Szijjártó Pétert, hogy adja vissza az orosz kitüntetését.

Itt lehet követni a beszédeket:

„Ukrajnában születtem és nőttem fel” – mondta Józan László, kárpátaljai származású színész. Azt tanulta gyerekkorában, hogy tisztelni kell a békét, a nyugalmat és a különböző nemzetiségű és kultúrájú emberek sokszínűségét.

Lukács László, a Jobbik alelnöke szerint csak a békével lehet a külhoni és az anyaországi magyarokat megvédeni.

Donáth Anna, a Momentum elnöke azt mondta, hogy egységes Európáért kell küzdeni, de ez Orbán miatt nem valósulhat meg, ezért a kormányfőnek „buknia kell április 3-án”.

Karácsony Gergely következett. „Most itt vagyunk, és néhány napunk var arra, hogy eltávolítsuk a hatalomból azt az embert, aki már elfelejtette a magyarok 1000 éves álmát, és azt is, hogy miről szónokolt ’98-ban itt, a Hősök terén”

– mondta a főpolgármester. Felrótta a kormánynak, hogy az Orbán-rendszer olajozta éveken át azt a gépezetet, ami most lerohanja Ukrajnát.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?