Belföld, Celeb / Híresség

Mucsi Zoltán: Vidnyánszkynak is nagyon szomorú és kellemetlen lesz az eszmélés, hogy mennyi kárt okozott

A színművész szerint a hatalomnak is be kell látnia, nem mindig nekik van igazuk, van más vélemény is.

 

 

 




 

Tegnap elkezdődött a tanév a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, így mostantól már lesznek hagyományos órák. Emellett viszont a diákok és tanárok továbbra is folytatják a küzdelmet az intézmény autonómiájának felszámolásával szemben, akciókkal folyamatosan reflektálva az egyetem körül kialakult helyzetre.

Az ügyben megszólalt Mucsi Zoltán, Jászai Mari-díjas színművész is az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Az Színház- és Filmművészeti egyetemen tanító emberek lejáratása, bemocskolása, az egy nagyon szomorú történet”, jelentette ki Mucsi.

„Az is nagyon szomorú, hogy úgy van beállítva, hogy az ott tanuló fiatalembereknek átmosták az agyát. Ezek már nem három éves gyerekek.

Ezek fiatal, felnőtt, gondolkodó gyerekek, akiknek van egy véleménye a világról, van egy elgondolásuk, hogy hol szeretnének tanulni, és mi módon.”

A színművész felidézte Vidnyánszky Attila egy korábban tett kijelentését, miszerint „nagyon kellemetlen lesz az eszmélés az embereknek, mikor rájönnek, hogy őket felhasználták.”

„Azt gondolom, hogy Attilának is nagyon szomorú és kellemetlen lesz az eszmélés, hogy mennyi kárt okozott. Hogy megosztotta a színésztársadalmat” – mondta.

Vidnyánszky motivációját nem érti, folytatta, „ott volt a Kaposvári Egyetem, egy lehetőség volt, hogy kiderüljön, az ott tanuló diákok 15-ször képzettebbek, minden színház kapkod értük”. De ez nem történt meg.

„Nagyon sokat tanítanak ezek a fiatalok a korosztályomnak. Hogy hogyan kell kiállni valamiért. És ezért drukkolok, hogy ez a kiállás ne legyen értelmetlen,” – tette hozzá a beszélgetés végén. Mucsi szerint a hatalomnak is be kell látnia, nem mindig nekik van igazuk, van más vélemény is.

„Ezek nem rosszindulatú emberek. Ezek értelmes emberek, akik valamit gondolnak a világról. Nem rosszat akarnak az Attilának, vagy valaki másnak.”

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?