Belföld, Hírek

Gulyás Gergely szerint nem veszélyes, ha egy stadionban két hely kihagyásával minden harmadik széken ülnek

Nem fogják tesztelni a budapesti Szuperkupa-döntőn részt vevő szurkolókat és a meghívott egészségügyi dolgozókat sem.

 

 

 

 




 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken számos témáról beszélt a Kormányinfón, köztük a budapesti Európai Szuperkupáról is, amelyet a Puskás Arénában rendeznek majd meg nézők előtt szeptember 24-én.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 67 ezer fő befogadására alkalmas stadionban 20 ezer fociszurkoló lehet majd jelen, köztük 6 ezer külföldi drukker, és az Országos Mentőszolgálat 500 dolgozója, akik ingyen kapták a jegyet.

Gulyás Gergelyt a Szuperkupa-döntő kapcsán arról kérdezték, hogy a jelenlegi járványügyi helyzetben, amikor naponta több száz új fertőzöttet regisztráltak, nem veszélyes-e megtartani a meccset nézők előtt.

„Nem tartom veszélyesnek a járvány szempontjából, ha egy stadionban két hely kihagyásával minden harmadik helyen ülnek” – válaszolta a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy tesztelik-e majd a szurkolókat és a mentősöket, azt mondta, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ezt nem írja elő, de folyamatosan egyeztetnek. Hozzátette, hogy a kormány nem tervezi, hogy teszteli az egészségügyi dolgozókat.

Gulyás szerint ez az Országos Mentőszolgálat hatásköre, nekik kell dönteni erről.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?