Belföld

Mit lehet tudni Mészáros Lőrinc válófélben lévő feleségéről? Portré Mészárosné Kelemen Beatrixról

Hétgyermekes, szegény család sarjaként vált a legbefolyásosabb magyar üzletasszonyok egyikévé.

 

 

 




 

Ahogy a Blikk is megírta, pénteken rövid, MTI-hez eljuttatott közleményben tudatta Mészáros Lőrinc és felesége, hogy „házasságuk egyezséggel történő lezárását kezdeményezik a bíróságon„. A nyilatkozat szerint az eljáráshoz szükséges kérdésekben vita nélkül, egymást segítve, becsülve és tisztelve állapodtak meg – ezzel 34 év után véget ért a harmadik leggazdagabb magyar házassága.

Orbán Viktor egykori osztálytársa, Mészáros Lőrinc húszéves volt, amikor 1986-ban feleségül vette budapesti születésű párját. Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla ritka interjúi egyikét a Magyar Időknek adta 2018-ban, a beszélgetés apropója a férjével együtt létrehozott Mészáros Alapítvány és a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány jótékonysági tevékenysége volt. Mindkét szervezet a tehetséges fiatalok és családjaik támogatását tűzte ki célul, és ennek kapcsán Mészárosné a saját gyerekkoráról is beszélt.

Mészáros Lőrinc húszéves volt, amikor feleségül vette Kelemen Beatrix Csillát / Fotó: MTI - Bodnár Boglárka

 

 




 

 

„Hiszem és vallom, hogy az embernek soha nem szabad elfelejtenie, honnan jött… Mindketten szegény családból származunk, nehéz körülmények között nőttünk föl. Mi heten vagyunk testvérek, és én még pontosan emlékszem arra, hogy egyetlen spirálfüzetem volt a középiskolában, mert többre nem telt. Csak édesapám dolgozott ugyanis, anyukám pedig főzött és nevelt minket. A füzetem egyik oldalára írtam a matekfeladatokat, a másikra a magyart és így tovább” – emlékezett vissza.

Arról is beszélt, hogy férjével együtt három gyermeket neveltek fel (egy fiút és két lányt), akik ma már felnőttek, egyetemet végeztek, ám még élénken él az emlékeiben, mennyi áldozatot követelt a taníttatásuk.

Míg férje 2013-tól már rendszeres szereplője volt a híreknek (ekkor került fel 88.-ként a leggazdagabb magyarok listájára), feleségét még évekig elkerülte a rivaldafény. Mészárosné Kelemen Beatrix 2016-ban lett Echo TV igazgatótanácsának elnöke, munkatársai szerint nagyon komolyan vette a feladatát. Vezetési stílusa miatt gyorsan népszerűvé vált az ott dolgozók körében, pedig volt, hogy nehéz döntéseket is meg kellett hoznia.

 Mészárosné Kelemen Beatrix az Echo TV vezérigazgatójával, Farkas Boglárkával  / Fotó: MTI - Koszticsák Szilárd

 

 

 




 

 

Az Echo Tv megszűnése után került a Life és Ozone TV élére, 2019 októberében egy sajtótájékoztatón maga jelentette be a tévé megújítását. Az új pályára állítandó Life TV-t egy jó hangulatú, pozitív életmódcsatornaként írta le, amely értékeket közvetít. Ebben az évben a neve már feltűnt a Forbes legbefolyásosabb üzletasszonyokat felsoroló listáján is. Idén májusban leigazolta Hajdú Pétert, aki a két csatornát működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója lett. A Life TV kapcsán legutóbb egy váratlan távozás miatt írtunk, miután bejelentették, hogy mégsem indul el Várkonyi Andrea műsora.

Mészárosné Kelemen Beatrixról a Felcsúti Hírlap cikkéből derült ki, hogy tíz éve szenvedélyesen fest, képei a házuk minden helyiségében megtalálhatók. Egy spirituális gyakorlaton javasolták neki, hogy vegyen ecsetet a kezébe. Első festményét egy kolléganőjének ajándékozta, akinél egy négyéves beteg kislány meglátta a képet, és azt mondta, ő is szeretne egy ilyet. Neki is festett egyet, és elsírta magát, amikor látta a kislány örömét. A Felcsúti Hírlapnak elárulta, úgy érzi, a képeknek gyógyító erejük van, és ő fentről indíttatva viszi vászonra a színeket.

Azt is elmondta, hogy egy másik festő egyetlen mondata miatt korábban négy évre letette az ecsetet, ám annyira hiányzott neki a festés, hogy újra elkezdte. Ma már tudja: „Kellett ez az egy mondat, hogy egészen más dolgokat kezdjek el festeni”.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?