Belföld, Hírek

Novák Katalin reakciója a megfigyelési botrányra: „Sajtóhírekkel nem foglalkozunk”

Egy sajtótájékoztatón kérdezték a Pegasus-ügyről, a miniszter meglehetősen tömören válaszolt.

 

 

 

 


Mint megírtuk, a külföldi sajtó is erősen figyel Magyarországra, miután egy tényfeltáró újságírói projekt kiderítette, hogy egy izraeli kémszoftverrel figyelhettek meg kormánykritikus magyar újságírókat, politikusokat és üzletembereket a mobiltelefonjukon keresztül, több körülmény pedig arra utal, hogy a magyar hatóságok használták a programot a célpontok ellen.

A kormány részéről eddig nem igen érkezett válasz a botrányra a jelentés nyilvánosságra hozatala óta. Még az oknyomozás során az újságírókkal azt közölték, „nincs tudomásunk a megkeresésben szereplő állítólagos adatgyűjtésről”, és hozzátették, hogy Magyarország „jogállam, és így minden egyén esetében mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el”.

Novák Katalin családügyi minisztert viszont megkérdezték erről egy hétfő délelőtti sajtótájékoztatón – vette észre a 444.hu.

Egy újságíró azt akarta megtudni, hogy a miniszternek van-e tudomása arról, hogy a kormány foglalkozik-e a Pegasus-üggyel.

Novák erre azt válaszolta: „Nem szeretnék sajtóhíreszteléssel foglalkozni, sem ezen a területen, sem máshol. Ha jól tudom, egyelőre egy sajtóhírről van szó. Sajtóhírekkel nem foglalkozunk.”

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?