Belföld, Hírek

Kiadták a riasztást! Pusztító kánikulával ér véget a nyár, akár 38 fok is lehet ma – És itt még nincs vége

Ma lehet a nyár legmelegebb napja, néhol 38 fokot is mérhetnek a hőmérők.

 

 

 




 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint vasárnap kezdetben derült lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, illetve a Dunántúl nyugati részén késő délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződés is várható, és ott zápor, zivatar is kialakulhat.

A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 38 fok között alakul. Késő estére 20 és 28 fok közé hűl le a levegő. A zivatar miatt elsőfokú, míg a kánikula miatt több megyére első- és másodfokú riasztást adtak ki.

Zivatar miatt elsőfokú riasztást adtak ki néhány megyére / Fotó: met.hu

 

 

 

A hőség miatt több megyére is riasztást adtak ki / Fotó: met.hu

Hétfőn kora délelőttig változóan felhős lesz az ég, majd a Dunántúlon és a középső országrészben beborul, keleten erősen felhős lesz az ég. Délelőtt csak néhol, később nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, főként a középső és keleti megyékben zivatar is. Az északnyugati, nyugati, majd az északkeleti szelet kísérik élénk, néhol erős lökések.

 

 




 

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22, 27, a Dunától keletre 27, 31 fok között valószínű. A hét első napjára zivatar, eső és hőség miatt adott ki elsőfokú riasztást az OMSZ.

Hétfőre a zivatarok miatt majdnem az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki / Fotó: met.hu

Eső miatt is több megyére riasztás van érvényben hétfőre / Fotó: met.hu

Hőség miatt csak három megyére van érvényben riasztás a hét első napjára / Fotó: met.hu

 

 




 

 

 

Kedden borult lesz az ég, majd napközben egyre többfelé csökken a felhőzet, de északon végig sok marad a felhő. Sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar, de a nap folyamán csökken a csapadék területi kiterjedése. Este inkább északkeleten valószínű még csapadék. A Dunántúlon az északnyugati, másutt a délnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 28 fok között alakul. Kedden még sok helyen lehet majd esővel számolni, így több megyére is elsőfokú riasztás van érvényben a zivatarok és az eső miatt.

Zivatar miatt elsőfokú riasztást adtak ki sok megyére / Fotó: met.hu

Az eső miatt néhány megyére riasztás van érvényben / Fotó: met.hu

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?