Belföld, Hírek

Több megyére is kiadták a riasztást – A hidegfront után sem tágít a rossz idő, bármikor leszakadhat az ég

A vasárnapi hidegfront többnyire felhős időt hagyott maga után, a hét első felében több helyen is számíthatunk záporokra, zivatarokra, ám szerdától kitisztul az ég, s sok napsütés várható.

 

 

 




 

Hétfőn gyengén és erősebben felhős területek egyaránt lesznek a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett, s csak néhol fordulhat elő záporeső, nyugaton eleinte gyenge eső is lehet. Estétől nyugat, délnyugat felől vastagodni kezd a felhőtakaró, és a Dunántúlon megnő a csapadék kialakulási esélye.

Zala, Somogy és Baranya megyére is riasztást adott ki az OMSZ. /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az északnyugati, északi szél nagy területen lesz élénk, néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24-29 fok között várható. Késő estére 18-23 fok közé hűl le a levegő.

Kedden az ország keleti részét érhetik nagyobb záporok, zivatarok. /Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

 

 

 

 

Kedden a zártabb, vastagabb felhőzet reggel, délelőtt kelet felé vonul, mögötte napos, gomolyfelhős idő várható. Főleg reggel, délelőtt és elsősorban keleten, valamint délen fordulhat elő zápor, zivatar, ugyanakkor a keleti határ mentén még délután is kialakulhat csapadék. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Szerdán sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között alakul.

Csütörtökön gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Az élénk északnyugati szél időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Pénteken főleg fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de idővel alacsonyabb szinteken is megjelenhetnek felhők. Estig számottevő csapadék nem valószínű. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, ugyanakkor a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb lesz az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Szombaton északnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet, de délkeleten még napos, fátyolfelhős időre van kilátás. Délkelet kivételével több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél megélénkül, időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 21, 27, másutt 28, 33 fok között alakul.

Vasárnap többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor a délkeleti, keleti határ közelében még mindig több órát süthet a nap. Több helyen várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 20, keleten 30 fok körül alakul.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?