Belföld, Hírek

Részeg férfi törte össze L.L. Junior kisfiának síremlékét – Fotó

A férfi csak fotózkodni akart az emlékhelynél, de elesett és így kárt tett a sírban… A rendőrök előállították a rongálót.

 

 

 




 

Szinte zarándokhellyé vált tavaly szeptember óta Lesi Dávidka sírhelye, ami a Fiumei úti sírkert egyik békés szegletében áll. L.L. Junior és a család fájdalmában már a temetésen is rengetegen osztoztak, az aprócska sírhantot ellepték a rajongók által elhelyezett plüssjátékok.

Május végén elkészült a hófehér márvány sírkő, ahová gyakran látogatnak el gyertyát gyújtani a népszerű énekes rajongói. Minden bizonnyal azt a férfit is a jó szándék vezette a kegyhelyhez, aki hétvégén összetört néhány vázát és ledöntötte a márványtömböt, amelyen Dávidka arcképe látható. Olvasónk beszámolója szerint a sírkert biztonsági őrei vették észre, hogy mit művel a férfi, ekkor értesítették a rendőrséget.

 

 




 

 

„Szinte naponta járok ki a Fiumei úti sírkertbe és az utam éppen a kisfiú sírja előtt vezet el. Mindig megállok ott egy pillanatra, mert számomra ez a márványsír jelképezi az élet igazságtalanságát” – kezdte olvasónk, aki a hétvégi látogatása során nem tudta leróni kegyeletét Dávidka síremléke előtt, mivel akkor a biztonsági őrök egy tántorgó férfit tartóztattak fel a sírnál.

„Többek mesélték ott, hogy a fickó tört-zúzott a sírnál. Imbolygott, néha meg is kapaszkodott a sírban. Állítólag egy fényképet akart csinálni a sírkőről, de amikor elővette a telefonját, megbotlott és ráesett Dávidka sírjára. Törtek a díszek, letört a sír teteje, majd a pasas szentségelni kezdett és megpróbált feltápászkodni” – számolt be az esetről olvasónk. Úgy tudni, ekkor érkeztek meg a biztonsági szolgálat emberei.

„A biztonságiak pillanatok alatt ott termettek. Szakszerűen felsegítették a pasast, majd egyikük telefonált, vélhetően a rendőrséget hívta, hiszen hamar megjelent egy rendőrautó” – fűzte hozzá olvasónk.

Hétfőn, amikor lapunk is ellátogatott a sírhoz, már részben helyreállították a sírkövet. Csupán néhány törött cserép árulkodott a sírkő mellett arról, hogy mi történt a hétvégén.

 

 




 

 

A Ripost megkereste a Fiumei úti sírkert fenntartóját, ahol megerősítették az információnkat. „A NÖRI vagyonkezelésében lévő Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhelyen 2020. július 18-án, szombaton valóban történt egy rendkívüli esemény, melynek során a sírkert védelmét ellátó szerződéses partnerünk biztonsági őrei szakszerűen intézkedtek, és azt követően értesítették a Rendőrség munkatársait. A kiérkező járőrök további intézkedésre átvették az ügyet” – írta válaszában a vagyonkezelő sajtóosztálya.

 

 

 




 

 

A Ripost kérdésére a BRFK is további információkkal szolgált az esetről. „A temető biztonsági szolgálata a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2020. július 18-án 17 óra 30 perckor tett bejelentést, hogy a temetőben sírrongálás történt. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy síremlék feliratot tartalmazó része a fedőlaptól elvált, eldőlt és abból kisebb darabok törtek le. A helyszínen a rendőrök egy férfivel szemben intézkedtek és előállították a rendőrkapitányságra. A rendőrök később megállapították, hogy a férfi a síremlékre rátámaszkodott, ezért a síremlék ledőlt, aminek következtében az megrongálódott. A férfi részéről szándékosság nem merült fel, az eset gondatlanságból történt, így büntetőeljárás nem indult” – tájékoztatta lapunkat a rendőrség.

 

 

 

 

 

forrás: ripost.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?